”Görüşmelerde sağlıklı bir değerlendirme süreci yaşandı”

Bakan Çelik, memur sendikalarıyla yürütülen toplu görüşmelerle ilgili olarak bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GEMLİK - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur sendikalarıyla yürütülen toplu görüşmelerle ilgili olarak, "Memur konfederasyonları başkanlarıyla yaptığım görüşmede büyük bir memnuniyetin uyandığını gördüm. Umarım ki bu toplu görüşmeler de olumlu ve sağlıklı şekilde sonuçlanır" dedi.

Gemlik Belediyesince yaptırılacak "Sosyal Yaşam Merkezi"nin temel atma törenine katılan Bakan Çelik, burada gazetecilerin "Hükümet ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmeler"e ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine, sağlıklı bir değerlendirme sürecinin yaşandığını söyledi.

Çelik, değerlendirme neticesinin gelecek hafta içinde Bakanlar Kuruluna geleceğini ve nihai karara bağlanacağını tahmin ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu görüşmeler öncesinde Hükümetimizin, memur maaşlarına yaptığı zam, ayarlama ve düzenlemeler, alt gelir gruplarını yukarı taşıma konusunda attığı adımlar, memur kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmıştır ki hafta içinde memur konfederasyonları başkanlarıyla yaptığım görüşmede büyük bir memnuniyetin uyandığını gördüm. Umarım ki bu toplu görüşmeler de olumlu ve sağlıklı şekilde sonuçlanır. Amacımız Türkiye'nin şartlarını geliştirmek ve bu imkanları işçilerimize, memurlarımıza ve halkımızın tüm kesimlerine dönük kullanmaktır. Bunu geçtiğimiz yıllardaki 5-6 yılık iktidarımız döneniminde görmek mümkündür. Ücretlerin nerelerden geldiğini, vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmediğini herkes bilmektedir."

 

"Bu bölgede huzur yok, sürekli problemler var"

 

Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada ise Türkiye'de "Gelecek 5-10 yılda neler olacak?" diye hesaplar yapılabilen bir istikrar ortamının yakalandığını belirterek, "2008 yılında öyle bir süreç yaşadık ki vatandaşlar yarın Türkiye'de ne olacağını bilemez hale getirildi" dedi.

Türkiye'nin Anayasa Mahkemesinin kararından sonra kendi iç çekişmelerinden kurtulduğunu ve 2007-2008'in iç çekişmelerle kayıp yıllar olarak geride bırakıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ama yaşadığımız bölge, öyle bir bölgedeki, bu bölgede huzur yok. Sürekli problemler var. Bu problemlerin üzerinden gelecek bir çalışma projesini yapma sorumluluğu ve zorunluluğumuz var. Şimdi kollarımızı sıyıralım dediğimiz noktada, Kafkaslar'da patlak veren önemli gelişmeleri hep birlikte izledik. İşte her konuda hazırlıklı olan Hükümetimiz, devletimiz, Kafkaslar'da meydana gelen olay karşısında da hiç tereddüt etmeden, yalan yanlış yayınlar yapılmasına rağmen Hükümet olarak ve Başbakan'ımızın Kafkaslar'da almış olduğu insiyatifi bütün vatandaşlarımız dikkatle ibretle ve gurur duyarak izledi. 'Putin telefona çıkmıyormuş' gibi bizim medyanın aslı astarı olmayan kendimizi küçültücü, kendimize zarar verebilecek yayınlara karşı, olayın aslının ne olduğunu herkes gördü. Bir gün içerisinde Kafkaslar'daki sorunun çözümü ve buraya huzurun gelmesi konusunda Başbakan'ımızın ortaya koyduğu performansı, 70 milyon vatandaşımız 'Türkiye'ye bu yakışır, böyle başbakan yakışır' diye gururla izledi."

Çevrede yaşanan olaylara karşılık duyarsızlık gösterilemeyeceğini belirten Faruk Çelik, gerek siyaset gerekse ekonomik hadiselere karşı duyarlı olunacağını, meydana gelebilecek olumsuzlukların, vatandaşlara en az şekilde yansıması konusunda da ne gerekiyorsa o tedbirleri alacaklarını, yatırım ve kalkınma hamlelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.