GSM Kampanyalarına dışardan müdahale yok

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu GSM şirketlerinin kampanyalarının bazılarının Kurum'ca durdurulduğu haberlerini yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, "Kurumun, GSM işletmecilerinin son günlerde başlattıkları kampanyaların durdurulmasına yönelik bir müdahalesinin söz konusu olmadığını" duyurdu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan "GSM işletmecisi Avea'nın her yöne limitsiz tarifesinin Kurum'un müdahalesiyle durdurulduğuna" dair haberler üzerine yapılan yazılı açıklamasında, GSM işletmecilerinin tarife ve kampanyalarının kurum onayına tabi olmadığı, bu tarifelerin kurum düzenlemelerine ve belirlenen tavan fiyata aykırı olmamak kaydıyla işletmeciler tarafından serbestçe belirlendiği ve uygulamaya başlamadan 7 gün önce kuruma bildirildiği kaydedildi.

Kurum tarafından, GSM işletmecilerinin verdikleri tüm hizmetlerde ve söz konusu kampanyalarda tüketici mağduriyetine yol açmayacak ve hizmet kalitesi kriterleri yönünden herhangi bir aksamaya neden olmayacak şekilde tedbir almalarının istendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuz, mevzuat çerçevesinde, tüketiciler lehine olacak uygulamaları hizmet kalitesinin korunması kaydıyla desteklemektedir.

Bu nedenlerle Kurumumuzun, işletmecilerin son günlerde başlattıkları kampanyaların durdurulmasına yönelik bir müdahalesi söz konusu değildir."