Gümrük idareleri borçlarını taksitlendirmek için bugün son gün

Borçları ödemede ilk taksit Şubat ayında başlamak üzere, teminat alınmak suretiyle, eşit taksitler halinde 18 aylık ödeme süresi tanınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Gümrük idarelerine olan borçların tecil ve taksitlendirilmesi için başvuru süresi bugün mesai bitiminde sona erecek.

Başvuru ve taksitlendirme işlemi, Gümrük Müsteşarlığının "zor durumda olan borçluların gümrük idarelerine olan borçlarını ödeyebilmelerine imkan tanıyan ve amme alacaklarının bir an önce Hazineye intikalini sağlamayı amaçlayan" Gümrük Genel Tebliği çerçevesinde yapılacak.

Yükümlülerin tecil ve taksitlendirmeden yararlanabilmeleri için bugün mesai saati bitimine kadar yazılı olarak, amme alacağı takibatını yapan gümrük idaresine tecil ve taksitlendirme talebinde bulunacak.

Alacaklar için yükümlülere, borçlarını ödemede ilk taksidi Şubat ayında başlamak üzere, teminat alınmak suretiyle, eşit taksitler halinde 18 aylık ödeme süresi tanınacak.

Tecil edilen borçlara yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanacak.

Tecil kapsamına alınacak borç asıllarına, vade tarihlerinden müracaat tarihine kadar geçen süre için gecikme zammı uygulanacak ve taksitlendirilecek tutara ilave edilecek.