Gümrük Müsteşarlığı araç satışı için ihale açtı

Müsteşarlık tasfiyelik hale gelen muhtelif cinste 31 adet aracı satmak üzere ihale açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Gümrük Müsteşarlığı TASİŞ Genel Müdürlüğü Ankara İşletme Bölge Müdürlüğü Trabzon İşletme Şube Müdürlüğü, gümrük mevzuatı uyarınca tasfiyelik hale gelen muhtelif cinste 31 adet aracı satmak üzere ihale açtı.

Buna göre Trabzon İşletme Şube Müdürlüğünce satışa esas bedeli en az 2 bin 420 lira ile en çok 19 bin 800 lira arasında değişen, yatırılması gereken güvence tutarı da en az 242 lira ile en çok bin 980 lira arasında olan araçlar, ''açık artırma usulü'' ile satılacak.

İhale, 14 Mayıs 2009 tarihinde saat 09.00'da Trabzon'da bulunan Hüseyin Kazaz Kültür merkezi Ortahisar Mahallesi Eski vilayetler konağı arkasında bulunan ihale salonunda gerçekleştirilecek.

İhale gerçekleşmediği veya iştirak eden olmadığı taktirde ikinci ihale, 21 Mayıs, üçüncü ihale ise 26 Mayıs 2009 tarihinde aynı yer ve saatte tekrar edilecek.

Söz konusu ihaleye katılmak isteyenler şartnameyi, bedeli karşılığı Şube Müdürlüğü, Ankara İşletme Bölge Müdürlüğü ile diğer işletme bölge müdürlüklerinden temin edebilecekler.

Hasar oranları yüzde 35 ile yüzde 50 arasında değişen binek oto, karavan, araç hurdası ve pikaptan oluşan araçlar Trabzon Liman A.Ş., TASİŞ Trabzon, Hopa Gümrük Müdürlüğü ile Sarp Gümrük sahasında bulunmakta.

TTK'dan gayrimenkul satışı

Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü muhtelif yerlerde bulunan toplam 31 adet taşınmazını (arsa) satmak, 1 adet taşınmazı ise kiraya vermek üzere ihale açtı.

TTK Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde olan taşınmazların satış ve kira ihaleleri, ''kapalı zarf artırma usulü'' ile yapılacak.

Buna göre ihale, 25 Mayıs 2009 tarihinde saat 15.00'de, Genel Müdürlük Satınalma Daire Başkanlığında gerçekleştirilecek.

Söz konusu ihaleye katılmak isteyenler tekliflerini ihale günü saat 14.00'e kadar TTK Genel Müdürlüğü Satınalma Daire Başkanlığına verecekler.

Bedelleri 2 bin ile 175 bin lira arasında değişen taşınmazların satışında katılımcılardan, 200 lira ile 17 bin 500 lira arasında değişen oranlarda geçici teminat bedeli alınacak.

TTK tarafından satışa çıkarılan arsaların bulunduğu mahalleler şöyle:

''Muslu Cumhuriyet Mahallesi Tulumba Sokak (Binalı), Muslu Cumhuriyet Mahallesi Tulumba Sokak, Karaelmas Mahallesi Kaptan Sokak, Kozlu 19 Mayıs Mah Şahin Sokak, Kozlu Taşbaca Mahallesi İncirharmanı mevki, Kozlu Taşbaca Mahallesi Meşe Caddesi, Kozlu Güney Mahallesi, Kozlu Kılıç Mahallesi, Kozlu Kılıç Mahallesi Güfte Sokak, Kozlu Kılıç Mahallesi Keman Murabba Sokak, Kozlu Güney Mahallesi Meşe Caddesi, Kozlu 19Mayıs Mahallesi Kasapgil Sokak.''

Kiraya çıkarılan taşınmaz

TTK, Zonguldak Fener Mahallesi 100. yıl gezi yolunda bulunan, 140 metrekare taşınmazı ise kiraya verecek.

Aylık kira bedeli 200 lira olarak belirlenen taşınmazın ihalesinde katılımcılardan 240 bin lira tutarında geçici teminat alınacak.