Gürcü hamsisi tezgahta

Türk tekneleri tarafından avlanan Gürcü hamsisinin tezgahlarda yerini aldığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Türk tekneleri tarafından avlanan Gürcü hamsisinin, yavaş yavaş da olsa tezgahlarda yerini almaya başladığını bildirdi. Arslan bu durumun fiyatları bir miktar aşağı çekeceğini söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ayıyla birlikte Gürcistan karasularına geçen Türk teknelerinin, burada hamsi avına başladıklarını söyledi.

Şu anda birçok Türk balıkçı teknesinin Gürcistan'da hamsi avladığını dile getirilen Arslan, ilk avlanan hamsilerin de İstanbul, Ankara gibi şehirlerdeki tezgahlarda yerini aldığını belirtti.

Arslan, hamsinin az avlanması nedeniyle fiyatının 15 lira seviyesinde seyrettiğini, bundan sonraki süreçte de fiyatın düşmesini pek beklemediklerini kaydederek, "Artık bol hamsi dönemi geride kaldı. Az miktarda balık tezgahlarda bulunacağı için bundan sonra hamsinin pahalı olduğu günler yaşayacağız. Gürcistan'da avlanan hamsilerin piyasaya tam anlamıyla girmesiyle fiyat biraz düşebilir ancak bizim beklentimiz 10-15 lira aralığı" dedi.