Haliç Yat Limanı için teklifler alınıyor

YİD modeliyle yapılacak proje, 4'ü yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına ihale edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için son teklifler, 2 Temmuz'a kadar verilebilecek.

Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek projenin ihalesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından kapalı teklif alma usulüne göre yapılacak.
Yabancı firmaların katılımına açık ihalede istekliler, tek ya da ortak girişim grubu olarak teklif verebilecek. Geçici teminat tutarı 50 milyon lira olarak belirlenen ihale için teklifler, 2 Temmuz saat 09.30'a kadar alınacak. 4'ü yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına ihale edilecek İstanbul Haliç Yat Limanı Projesi için ihaleyi kazanan şirketin kullanacağı kredi ve harcamalara Hazine garantisi verilmeyecek.
İdare uygun teklifi tespit etmekte, görevlendirmeyi yapıp yapmamakta veya dilediğine yapmakta serbest olacak. İdarenin seçimi nedeniyle istekliler herhangi bir talepte bulunamayacak.
İhale komisyonu, 2 Temmuz'da ilk önce dış zarfları açarak, belgeleri kontrol edecek. Belgeleri tam olan teklif sahiplerinin verdiği iç zarflar açılarak, şartnameye uygunluklarına bakılacak.
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce belirlenecek tarihte firma temsilcilerinin huzurunda teklif mektubu zarfları açılacak. Açık artırma usulüyle yapılacak ihalede, en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayına sunulacak.