Havayolu şirketleri İzmir-Atina arası uçuşlara başlıyor

THY, Sunexpress ve Pegasus Havayollarının yeni başlayacak seferleri ile İzmir ile Atina arasında havayolu bağlantısı kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, THY, Sunexpress ve Pegasus Havayollarının yeni başlayacak seferleri ile İzmir ile Atina arasında havayolu bağlantısı kurulacağı belirtildi.

Yazılı açıklamaya göre, Türkiye ile Yunanistan Sivil Havacılık heyetleri arasında 11-12 Haziran 2009 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen müzakerelerde, iki ülke arasındaki mevcut uçuşların artırılması ve İzmir ile Girit'in yeni uçuş noktaları olarak tayin edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu anlaşma çerçevesinde, THY, Pegasus ve Sunexpress'in İzmir-Atina hattında sefer düzenlemek amacıyla yaptığı başvuruların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı bildirildi.

THY,3 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri İzmir-Atina hattında sefer düzenleyecek.

Atina'dan 20.20'de kalkan THY uçağının İzmir'e 21.20'de ineceği ve İzmir'den 03.00'te hareket ederek saat 04.00'te Atina'ya ineceğinin belirtilen açıklamada, THY'nin ayrıca, günde iki kez düzenlediği İstanbul-Atina uçuşlarına bir sefer daha ilave ettiği ifade edildi.

Sunexpress Havayolları'nın İzmir-Atina hattında 4 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak seferleri de Salı ve Cumartesi olmak üzere haftada iki gün gerçekleştirilecek. Uçuş programına göre İzmir'den 09.10'da kalkacak uçak, Atina'ya 10.15'te inecek ve Atina'dan 11.00'de kalkarak İzmir'e 11.50'de ulaşacak.

İzmir-Atina hattında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün gerçekleştirilecek Pegasus Havayolları'nın seferleri ise 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren başlayacak. Uçuşların İzmir'den 08.35'te kalkış, Atina'ya 09.30'da varış ve Atina'dan 10.10'da kalkış, İzmir'e 11.00'de iniş şeklinde gerçekleşecek.