Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı, 9 Ocak'ta başlıyor

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Bu sene fuara Türkiye'den 200'e yakın firmayla katılım sağlıyoruz. Bunların 61 tanesi Bursalı firmalardan oluşuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


BURSA - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı"yla ilgili "Bu sene fuara Türkiye'den 200'e yakın firmayla katılım sağlıyoruz. Bunların 61 tanesi Bursalı firmalardan oluşuyor" dedi.
Burkay, yaptığı açıklamada, UTİB olarak "Dünyayı dekore ediyoruz" sloganıyla dünyanın ev tekstili sektöründeki en geniş kapsamlı ve en büyük uluslararası ticaret fuarı "Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı"na katılacaklarını söyledi.
Türkiye'nin ev tekstilindeki iddiasını ortaya koyarak fuara katılan Türk firmalarını temsil edebilecek büyüklükte bir stant ile Frankfurt'ta olacaklarını belirten Burkay, şunları kaydetti:
"Türkiye, 2011 yılında Almanya'ya yaptığı 700 milyon dolar ihracat ile yüzde 14 pazar payı aldı ve Almanya ve Avrupa pazarında Çin ile rekabet edebilen en güçlü ülke konumuna ulaştı. UTİB tarafından son yıllarda pek çok fuarda olduğu gibi Heimtextil Frankfurt'ta da Türkiye tekstil sektörünün seçkin firmalarının ürünlerinin sergilenerek alıcılarla buluşturulduğu prestijli bir trend alanı inşa edildi. Bu alan için, konsept ve trend tasarımcısı Inkrit Berbee tarafından 4 tema belirlendi. Kontrat alanların iç tefrişatı konusunu işlemek üzere Türkiye'nin ilk kontrat dergisi olan Contract Business'ın 2013 ilk sayısını da bu fuar için özel hazırladık."
Burkay, Türk ev tekstili ve Türk havlu konsepti ile fuara katılım sağlayacaklarını belirterek, UTİB'in Türkiye ev tekstili sektöründeki Türk markalarını dünyaya tanıtmak ve imajını geliştirerek yurt dışında markalaştırılmasına öncülük etmeyi, Türk firmalarının mevcut pazarlardaki payını arttırmayı ve hedef ülkelerle olan ihracatı geliştirmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

"Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı"

Tasarım ve yenilikçi fonksiyonellik için küresel referans noktası ve sektördeki temel göstergelerin merkezi olarak kabul edilen "Heimtextil Frankfurt 2013 Fuarı", 4 gün boyunca üreticileri, tasarımcıları, sektör profesyonellerini ve ziyaretçileri bir araya getirerek, uluslararası bir platform görevi görecek.
Ev tekstili ürünlerini aynı çatı altında birleştiren ve bir sonraki sezonun trendlerini sunan fuar, 9-12 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.
Fuarda, mobilya kumaşlarından perdeye, nakış tasarımlarından termal baskılara, yastıktan, yatak takımına, duvar kağıdından halıya, mutfaktan banyo tekstili ürünlerine kadar en yeni tekstil ürünleri ve konseptleri de sergilenecek.