Henkel ve National Starch'ın Türkiye iş birimleri birleşti

Henkel, Türkiye'deki şirketin hisselerini de alarak endüstriyel yapıştırıcılar işinin Türkiye'deki entegrasyonunu tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Henkel ve National Starch'ın Türkiye iş birimlerinin birleştiği bildirildi.

Henkel'den yapılan yazılı açıklamada, Nisan 2008'de National Starch'ın endüstriyel yapıştırıcılar işini satın alarak küresel yapıştırıcı pazarında özellikle endüstriyel alandaki lider pozisyonunu önemli ölçüde güçlendiren Henkel'in, Türkiye'deki şirketin National Organik Kimyasal Ürün ve Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. hisselerini de satın alarak endüstriyel yapıştırıcılar işinin Türkiye'deki entegrasyonunu tamamladığı belirtildi.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Erdem Koçak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu devrin; Henkel ve Türk Henkel'in karlı büyüme konusunda yönünü daha da ileriye çevirdiğini "açıkça" gösterdiğini kaydetti.

Türk Henkel Endüstriyel Yapıştırıcılar Direktörü Şahap Bener de, "Türk Henkel olarak, National Starch'ın satın alınan iş birimleriyle birleşmemiz sonucu iş portföyümüzün genişlemesi sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha donanımlı ve en iyi şekilde karşılayacağız" ifadesini kullandı.

Bener, 2 firmanın teknik bilgi ve birikimlerinin birleşmesi ile büyük bir sinerji doğacağını ve yapıştırıcı teknolojileri alanındaki pazar liderliklerinin daha da pekişeceğini belirterek, birleşme sonucunda bu teknolojiler ile çok daha geniş çaplı tüketici kitlesine ulaşacaklarını, yeni uygulama alanlarının geliştirilmesi konusuna odaklanacaklarını kaydetti.