Henkel'in satışları % 11,4 arttı

Şirket toplam satışlarını % 11,4 oranında artırarak 3 milyar 668 milyon euroya çıkarttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Henkel, 2008 yılının ikinci çeyreğinde, toplam satışlarını yüzde 11,4 oranında artırarak 3 milyar 668 milyon euroya ulaştı. Faaliyet Karı (EBIT) ise, ikinci çeyrekte, 256 milyon euroya ulaşan yeniden yapılandırma bedellerinden güçlü şekilde etkilenerek, yüzde 7,8 artışla 113 milyon euro olarak gerçekleşti.

Şirkete bölgesel olarak bakıldığında, Avrupa, Afrika, Orta Doğu bölgesindeki organik satışlar yüzde 6,2 oranında artarken, 2 milyar 283 milyon euro olan toplam satışlar, önceki yıl seviyesinin yüzde 8,2 üzerinde oldu. Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Latin Amerika ve Japonya hariç olmak üzere Asya'daki büyüme bölgelerinde, satışlar yüzde 19,5 oranında artarak 1 milyar 336 milyon euroya ulaştı. Verilen bilgiye göre, 2008 yılının ilk yarısında görülen iş gelişmeleri ve 3 Nisan 2008 itibariyle satın alınan National Starch işbirimleri dikkate alındığında, Henkel, 2008 mali yılının tamamına yönelik olarak yüzde 3 ila 5 oranında organik büyüme sağlamayı hedefliyor.

Henkel, 2008'in ikinci çeyreğinde yüzde 6,1 oranında organik büyüme gerçekleştirerek, bu yılın tamamında yüzde 3-5 oranında organik büyüme hedeflediğini belirtti. Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Kasper Rorsted, yılın ikinci çeyrek sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamasında, zorlu koşullara rağmen ikinci çeyrekte organik satış büyümelerinin, yüzde 6,1 oranında gerçekleştiğini kaydetti. Rorsted, "ilerlemeler öncelikli olarak büyüme bölgelerimizde kaydedilirken, Batı Avrupa'daki gelişme ise sınırlı ölçüde kaldı. Satışlarımıza önemli bir ivme kazandıran National Starch işletmelerinin entegrasyonu ve rekabet gücümüzde sürdürülebilir bir gelişme sağlanmasına paralel olarak etkinlik artırma programımızın uygulanması ile büyümeye devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.