Hisarcıklıoğlu: Otomobilde yeni bir devrim var

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Her 13 saniyede bir tane araba üretiyoruz. Otomobilde yeni bir devrim var. Yeni devrimde tam zamanlamayı yakalamış olarak yerli otomobili üretmiş olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobile ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ülke ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Üçüncü çeyrek halen açıklanmadı. Sürpriz şekilde büyük ve yüksek oranda büyüme çıkacak. Yıl sonu itibarıyla da büyük ihtimalle yüzde 7'lik büyümeyi yakalamış olacağız. Geçen sene başımıza gelenleri düşündüğümüz zaman hain FETÖ darbe teşebbüsünün dışında terör örgütlerinin ülkemiz içinde cirit attığı bir yıl yaşadık. Güneyimizde savaş olmasına rağmen Türk özel sektörü yaklaşık 1 milyon 500 bin kişiye yeni bir istihdam alanı yarattı ve müthiş bir büyüme oranı yakaladı" diye konuştu.

"2021'de Türkiye'nin otomobili çıkacak"

Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil üretimine de değinerek, "İnşallah şirketleşme süreci 2018'in ilk aylarında bitecek. 2019'da prototip otomobili inşallah Boğaz Köprüsü'nden bu yeni oluşturulan ortaklık geçirecek. 2021'de de dünya piyasasına sürmek üzere yerli otomobil, Türkiye'nin otomobili çıkacak" ifadelerini kullandı.

Otomotiv sanayisinin Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Bizim maceramız 1960'da başlıyor. 1960'ta 12 tane 'Devrim' otomobili üretmişiz. Daha sonrasında montaj sanayi ile müthiş bir sanayileşme başladı. 1996 Gümrük Birliği sonrasında gerek üretim noktasında gerekse bugün her 13 saniyede bir tane araba üretiyoruz. Her 16 saniyede bir Türkiye'de üretilen araba ihraç ediliyor. Bugün Türkiye'nin ihracatı anlamıyla baktığınızda otomotiv ve otomotiv yan sanayi bir numaralı sektörümüz. Tabii müthiş bir altyapı olduğu için artık Türkiye'nin araba üretmesinde hiçbir engel yoktu ama şimdi devir teknoloji devrine dönüyor. Otomobilde yeni bir devrim var. Yeni devrimde de tam zamanlamayı yakalamış olarak yerli otomobili üretmiş olacağız"

Bu konularda ilginizi çekebilir