Hisarcıklıoğlu yeniden EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES Başkan Yardımcılığına yeniden seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcılığına yeniden seçildi.

EUROCAHMBRES'ın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Genel Kurulu'nda birliğin yeni başkanı Almanya Ticaret Odası Başkanı Richard Weber oldu.

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yeniden Başkan Yardımcısı olarak seçildiği Genel Kurul'da, 2014-2015 yılları arasında EUROCAHMBRES'ın Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek diğer isimler Avusturya Ticaret Odası'ndan Marta Schultz, Lüksenburg Ticaret Odası'ndan Pierre Gramegna oldu.

EUROCAHMBRES Yönetim Kurulu üyeliklerine de Fransa Ticaret Odası'ndan Andre Marcon, İtalya Ticaret Odası'ndan Michl Ebner, Polanya Ticaret Odası'ndan Andrzej Arendarski ve İspanya Ticaret Odası'ndan Miquel Valls i Maseda seçildi.

"Ülkem ve Türk iş dünyası açısından büyük bir onur ve gurur"

EUROCHAMBRES'ın Genel Kurulu'nda bugüne kadar görülmemiş rekor oyla tekrar Başkan Yardımcılığına seçildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Daha önce 2010'da, ilk defa Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan bir ülkeden başkan yardımcılığına seçilmiştik. O zaman da rekordu ama bu sefer enteresan bir sonuç çıktı. 83 oyun tamamını almış olmak ülkem ve Türk iş dünyası açısından büyük bir onur ve gurur" dedi.

EUROCAHMBRES Ekonomik Forumu sonuçları

Toplantıda, EUROCAHMBRES Ekonomik Forumu'nun sonuçları da EUROCHAMBRES Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini tarafından paylaşıldı.

Abruzzini, forumda 4 ana konuya odaklandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Birincisi yeni başlayan şirketlere yatırım, finansman ve desteklemek ve bunu da eğitsel ve destekleyici aktivitelerle yapmak üzerinde durduk. İkinci olarak Avrupa şirketlerinin uluslararası görüşe sahip olmaları gerekliliği ve odaların bu konudaki etkin olmaları öne çıktı.

Üçüncü olarak özellikle kadınlar başta olmak üzere girişimci potansiyellerinin önünün açılmasına odaklandık. Son olarak da Avrupa'da tekrar endüstriyelleşmenin önem kazanması ve endüstriyel sektördeki değer zincirinin bir parçası olarak Ar-Ge süreçlerinin desteklenmesi üzerinde durduk. Sonuç olarak Odalar Avrupa şirketlerinde değişimi yönetmeye talipler."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir