Honda çarpışma testlerinde çıtayı yükseltiyor

Şirket, çarpışma testleri için üçüncü nesil yaya mankeni Polar III'ü kullanmaya başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Honda'dan yapılan yazılı açıklamaya göre firma, çarpışma testleri için üçüncü nesil yaya mankeni Polar III'ü kullanmaya başlayacak.

Yazılı açıklamaya göre firma, yayalar ile SUV veya minivanlar arasındaki çarpışmalarda yaygın olan yaya bel ve üst bacak yaralanmalarını azaltmak amacıyla, araç-yaya çarpışma testlerinde bu yılın bitiminden önce yeni üçüncü nesil yaya mankeni POLAR III'ü kullanmaya başlayacak.

POLAR III ile daha önceden yapılabilen diz bağlarındaki yaralanmaların ve alt bacak kemikleri kırıklarının incelemelerine ek olarak, bel ve üst bacak bölgeleri için, bu bölgelerdeki kemik kırıklarının incelenmesine imkan vermek üzere, taklit doğruluğu daha da artırıldı.

Honda, 1998'de araç gövdesinin en sık yaralanmaya neden olan parçalarının belirlenmesi ve bir araçla çarpışma halinde yayalardaki kafa yaralanmalarını azaltmak için güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla araç-insan çarpışması sırasında insan vücudunun kinematiğini taklit etmek üzere, dünyanın ilk yaya çarpışması test mankenini geliştirmişti.

2000 yılında ise Honda, insan vücudunun kinematiğinin taklit doğruluğunu artıran ve dahili aygıtlar kullanmak suretiyle kafa ve boyun dahil, sekiz vücut bölgesinde yaralanma düzeyini ölçen, ikinci nesil yaya mankenini geliştirerek yaya yaralanmalarını azaltma çabalarının kapsamını genişletmiş, bunun yanı sıra vücut kinematiğinin ve yaralanmaların taklit edildiği, bağımsız olarak geliştirilmiş simülasyonlar yürütmüştü.

Honda, POLAR III ile SUV'lar ve minivanlar gibi daha yüksek araçlarla çarpışmada, bu tip araçların hacminin büyük olması nedeniyle zarar görme ihtimali yüksek olan bel ve üst bacak bölgelerine odaklandı.

Daha geniş ve daha derin bir analize imkan vermek için, bel ve üst bacak dahil, alt vücut bölümü daha da geliştirildi. Honda, insan vücudunun karakteristiğine daha iyi uyması için mankenin materyallerini ve şekillerini elden geçirdi ve mankenin her bir parçasının karakteristiğini insan vücudununkiyle karşılaştırıp doğruladı.