Hopalı afetzede için 'şartlar' belirlendi

Hopa’da amme alacaklarının tecil ve taksitlendirme şartları belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Artvin’in Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde, vergi dairelerinin amme alacaklarının tecil ve taksitlendirme işlemlerine açıklık getiren tahsilat genel tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre merkezi söz konusu ilçelerde bulunan mükelleflerin Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerine, şubesi bulunan mükelleflerin sadece bu ilçelerdeki vergi dairelerine olan borçları, tecil ve taksitlendirilebilecek.
Bu ilçelerdeki mükellefiyetini terk edenler ile bu afet tarihinden sonra mükellefiyet tesis edenlerin de tebliğ kapsamındaki borçlarına tecil ve taksit işlemi uygulanabilecek.

Tebliğ kapsamında tecil ve taksitlendirmeden yararlanabilmek için 30 Haziran 2016 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerekiyor. Birden fazla vergi dairesinde kaydı bulunan mükellefler her bir daireye ayrı ayrı başvuru yapacak.

Mükelleflerin KDV ve ÖTV borçları 12 ay, diğer borçları ise 24 aya kadar vadelendirilebilecek.
Tebliğ kapsamındaki borcu taksitlendirilen mükelleflere, başka bir borcu bulunmaması ve taksitlendirilen borçların yüzde 10’unun ödenmiş olması şartıyla vadesi geçmiş borcunun bulunmadığına ilişkin yazı verilebilecek.