”Hükümetin büyüme tercihi doğru”

"Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" yazı dizisinin ilk konuğu Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - Önde gelen holdinglerin CEO'larının 2009 planları ile ilgili yazı dizisinin ilk konuğu Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu. Krizin geçici olduğunu belirten Bulgurlu, "Yatırımları iptal etmeyiz" mesajı verdi. Dünyanın enflasyon-büyüme ikileminde olduğunu belirten Bulgurlu, hükümetin önceliğini büyümeye vermesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

2008'in son üç ayında kârlarda gerileme olabileceğini belirten Bulgurlu, "Koç Holding gibi net nakit pozisyonu iyi durumda olan şirketler bu krizi daha rahat atlatacak" dedi. Krizde şirket fiyatlarının düştüğünü yeni bir şirket alıp almayacaklarını sorduğumuz Bulgurlu, "Krizin bazı cazip olanaklar yaratabileceği gerçek. Ancak likit kalmanın avantajları da artıyor" dedi.

IMF anlaşmasıyla yılın ikinci yarısında toparlanmanın yaşanabileceğini kaydeden Bulgurlu, otomotiv sektörüyle ilgili olarak "Daralma ve siparişlerde azalma olsa da yılın tamamında kârlılık değişmeyecek" dedi. 2009'da beyaz eşyada yüzde 5 daralma bekleyen Bulgurlu, TÜPRAŞ'ın da petroldeki düşüşten elindeki stoka bağlı olarak etkilendiğini kaydetti.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde