Hurriyetoto, 25 bin fidanı toprakla buluşturdu

'Her ilan bir fidan' kampanyası kapsamında Mersin'de oluşturulan Sevgi Ormanı'nda 25 bin fidan toprakla buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hurriyetoto, Milli Ağaçlandırma Seferberlik Kanunu çerçevesinde, "T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Hatıra Ormanı' projesine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı 'Her ilan bir fidan' kampanyası kapsamında Mersin'de oluşturulan Sevgi Ormanı'nda 25 bin fidanı toprakla buluşturarak sosyal sorumluluk projesini sürdürüyor.

Mersin'in Mezitli İlçesi'ne bağlı Çevlik Köyü'nde düzenlenen törene, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, Mezitli Kaymakamı Kemal Kıcıroğlu, Hurriyetoto.com Pazarlama Yönetmeni Füsun Fidan Özoğlu katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü M.Mustafa Gözükara, Türkiye toprakların büyük bir kısmı çölleşme ve erozyon tehdidi altında olduğunu belirterek, "Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunması, gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak hep gündemde yerini korumaktadır. 2008-2012 yıllarını kapsayan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planında Mersin'de 5  yıllık süre içerisinde 74 bin 300 hektar sahada ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve mera ıslah çalışması planlanmış olup, bunun 72 bin 500 hektarı Çevre ve Orman Bakanlığınca, bin 800 hektarı da diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecektir. 2008 yılında Mersin'de 18 bin 380 hektar alanda rehabilitasyon ve erozyon kontrolü çalışması yapılmıştır. 2009 yılında 15 bin 689 hektar alanda çalışma yapılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Sevgi Ormanı'nın oluşmasında katkı sunan kurum, kuruluşların yanı sıra Hurriyetoto.com Pazarlama Yönetmeni Füsun Fidan Özoğlu'na da Vali Hüseyin Aksoy tarafından birer plaket verildi. Plaketin törenin ardından yapılan minik folklor gösterinin bitiminde ise hazırlanan ağaçlar Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve Vali Hüseyin Aksoy tarafından toprakla buluşturuldu.