İç talep ve ithalat kademeli hızlanabilir

TCMB, Para Politikası Kurulu Toplantı özetini yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayınladı.

Yapılan açıklamaya göre, 19 Şubat 2013 tarihli PPK toplantısına ilişkin tutanaklarda 2013 yılının ilk çeyreğinden itibaren iç talep ve ithalatın kademeli olarak hızlanabileceğine dikkat çekildi.

Kurul, temel enflasyon göstergelerinin ılımlı seyrini koruyacağını ve son dönemde petrol fiyatlarında gözlenen artışlara rağmen enflasyondaki düşüşün süreceğini tahmin etti.

2013 yılının ilk çeyreğinden itibaren iç talep ve ithalatın kademeli olarak hızlanabileceğine dikkat çeken PPK, son dönemde otomobil satışları, dış ticaret verileri, krediler, tüketici güven endeksi ve anketlerden alınan sipariş beklentilerinin yurt içi nihai talepte hem tüketim hem de yatırım talebi kaynaklı olmak üzere kayda değer bir artışa işaret ettiği görüşünde.

Öte yandan Kurul, küresel ekonomiye dair belirsizliklerin sürmesi nedeniyle para politikasında her iki yönde de esnekliğin korunmasının uygun olacağını belirterek, bu doğrultuda, alınan tedbirlerin krediler, yurt içi talep ve enflasyon beklentileri üzerindeki etkileri dikkatle takip edilecek, Türk lirası fonlama miktarı gerekli görüldüğünde aşağı veya yukarı yönlü ayarlanacağını bildirdi.