İmar planları yap-boza dönüştürülmemeli

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
VAN – Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'ın yeni imar planlarının hazır olduğunu belirterek, "Bir şehrin yol haritasını gösteren imar planları metanetli bir iştir. Bu nedenle imar planları yap-boz tahtasına döndürülmemelidir" dedi. 
 
Deprem sonrası yapılan yatırımları görmek üzere Van'da incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, "yeniden Doğu'nun Paris'i olacak Van'ın" yeni imar planlarının hazır olduğunu söyledi. İmar planlarının 3-5 kişi tarafından değil, esaslı bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çeken Bayraktar, "Kimin itirazı varsa sivil toplum kuruluşlarının, arsa sahiplerinin, emlakçıların itirazlarını değerlendireceğiz. Eksikler giderilecek. İtiraz süresince tam doğru bir şey yapılmadı ise yine revize ederiz. Bir yıldır imar planı yok eleştirileri vardı. Şimdi askıda ruhsatları da durdurmayacağız. Bir şehrin yol haritasını gösteren imar planları metanetli bir iştir. Bu nedenle imar planları yap-boz tahtasına döndürülmemelidir" diye konuştu. 
 
Van AB şehri olmalı
Bayraktar, Van'ın, "istihdam merkezi, Avrupa Birliği şehri" olması gerektiğini vurgulayarak, şunları ekledi: 
"Van'da 2011 yılı 23 Ekim'de büyük bir deprem yaşadık. Gerçekten analar evlatlarını kaybetti. İnsanlar kardeşlerini, babalarını kaybettiler. Rakam çok büyük ancak bu daha büyük olabilirdi. Allah bizi kayırdı. Allah bir daha bu afetleri ülkemize yaşatmasın. Van'da yapılanlar yeterli diyemiyorum ama mukayese ettiğimizde başka ülkeler bu süre içerisinde geçici konutlarını yapamazken biz, 7 bin 500 aile için konutları yetiştirdik."