İmarzedelere 12. etap ödemeler pazartesi günü başlıyor

Ödemeler kapsamında başvuran 85 hak sahibine, toplam 2.8 milyon YTL alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İmar Bankası'nda birikimini kaybeden hak sahiplerine 12. etap ödemeler pazartesi günü başlayacak. Toplam 85 mudiye 2.8 milyon YTL ödenecek.

5667 sayılı Kanun ve 2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, T. İmar Bankası T.A.Ş.'den karşılıksız hazine bonosu alıp TMSF'ye başvuruda bulunmuş olan toplam 21.558 hak sahibine, 11 Etap halinde toplam 889 milyon 171 bin 601,29 YTL'lik kaynak aktarıldı.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, 11 Ağustos 2008 Pazartesi günü 85 hak sahibine, toplam 2.812.556,44 YTL, 12. Etap ödemesi yapılacak.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33,14 üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28,16 oranında hesaplanan faiz de yer alıyor. Ödeme için gerekli evraklar, hak sahiplerinin T.İmar Bankası T.A.Ş., nezdindeki hesap numaraları ile ödeme yapacak T.C.Ziraat Bankası A.Ş. Şubelerinin listesi ve ödeme için gerekli belgeler TMSF'nin internet sitesinde (http://www.tmsf.org.tr/) yer alıyor.

Ödemenin gerçekleştirilebilmesi için hak sahibinin, 2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan " taahhütname ve ibranameyi", kayıtsız şartsız imzalaması gerekiyor.

Vekalet yoluyla yapılacak ödemelerde, bir örneği TMSF'nin internet sitesinde (http://www.tmsf.org.tr/) ve T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin internet sitesinde (http://www.ziraat.com.tr/) yer alan özel vekaletname yoluyla işlem yapılacak.

Mirasçılara yapılacak ödemelerde ise, diğer belgelere ilave olarak veraset ilamının mahkemece tasdikli suretinin ibraz edilmesi ve mirasçıların asaleten veya vekaleten birlikte başvurmaları gerekiyor.

Hesap cüzdanının aslını veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun aslını kaybeden ya da çaldıran mudiler, resmi makamlarca tanzim edilmiş ibranamenin fotokopisini ekleyerek bir dilekçe ile TMSF'ye başvuracaklar."