İmkanı olmayan, 100 YTL taksitle ev sahibi olacak

Başbakan Erdoğan, 'istismarcıları' eleştirdi, yoksula 'ev' müjdesi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye'nin doğusunda kimlik siyaseti yapmak suretiyle vatandaşları istismar edenler bulunduğunu söyleyen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstismarı bırakın da elinizdeki belediyelerle oralarda yaşayan vatandaşlarımı, affedersiniz pislik içinde yaşamaktan kurtarın. Ama inanıyorum ki benim vatandaşım 29 Mart'ta, bu pisliklerden de kararını verecek ve kurtulacaktır" dedi. Kendisini Obama veya Bush'a benzetenlere yüklenen Erdoğan, imkanı olmayanlara 45 metrekarelik, 100 YTL taksitle hiç peşinatsız konut yapma çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

AKP Bağcılar ilçe kongresinde konuşan Erdoğan, kitaplarında asla etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik bulunmadığını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul neyse, Hakkari, Muş, Bitlis, Ağrı da odur. Değişik hiçbir şey yoktur. Bunun için de açılan makası kapatmaya gayret ediyoruz. Oradaki vatandaşlarımızı kimlik siyaseti yapmak suretiyle istismar edenlere sesleniyorum. İstismarı bırakın da elinizdeki belediyelerle oralarda yaşayan vatandaşlarımı, affedersiniz pislik içinde yaşamaktan kurtarın. Ama inanıyorum ki benim vatandaşım 29 Mart'ta, bu pisliklerden de kararını verecek ve kurtulacaktır. Benim orada yaşaşan Kürt kökenli vatandaşım içinden pislikler akan bir şehirde yaşayamaz. Kimse de onları bu duruma mahkum etme hakkına sahip değil. Oralardaki yapılanmalarda proje, plan yok. Bunların ufku bu. Bunların vatandaşa hizmet diye bir anlayışı yok, sadece kimlik siyaseti yaparak bunun üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. 29 Mart aynı zamanda bunun da cevabı olacaktır."

Erdoğan, dinsel milliyetçiliği de asla kabul etmediklerini dile getirerek, Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu, ancak farklı dinlerden, mezheplerden olanların da bulunduğunu, onlara da aynı mesafede olduklarını, orada da bir ayrım içine giremeyeceklerini söyledi.

"Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz"

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin gazetelerde çıkan yazılara işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi bazıları yazıyor gazetelerde. Ya sıkılır insan. Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz. Biz biziz. Bizi kimse kimseye benzetmesin. Herkes kendi atmosferinde değerlendirsinler. Ama şunu da buradan söylüyorum. Obama bir siyahi, bir zenci. ABD'de siyah-beyaz ayrımlarının yapıldığı o dönemlerde, bir siyahi, bir zenci olimpiyatlarda zafer kazandığında da sırtına ABD bayrağını alıp zafer turu atardı. Acaba Türkiye'de Obama'ya zafer mektupları, telgrafları yazan terör örgütünün liderleri, bu ülkede Türk bayrağını omuzlarına alıp koşabildiler mi? Koşabildiler mi? Soruyorum. Koşamadılar. Bununla bir şeyi ortaya koymak istiyorum. Obama-Bush benzetmesini yapanlar, lütfen ufka iyi baksınlar, başlarını da iki ellerinin arasına alıp öyle düşünsünler."

Hiç peşinatsız 100 YTL taksitle konut

Erdoğan, Türkiye'de şehirleri toplu konutlarla değiştirdiklerini, 81 ilde toplu konut inşaatlarının sürdüğünü, bazı yerlerde ise terör örgütlerinin burada çalışan müteahhitlerin önünü kestiğini ifade ederek, toplu konut inşaatlarının devam edeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, dar gelirli vatandaşlara vadeyle evler yapıp sattıklarını, aynı zamanda hemen hemen hiç imkanı olmayanlara da 45 metrekarelik hiç peşinatsız 100 YTL taksitle konut yapma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Tüm bunları gecekondu ve kaçak yapılaşmanın önünü almak için yaptıklarını belirten Erdoğan, 320 bin konut inşaatının sürdüğünü, 220 bin konutun da sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.