İMKB ilk seansta 263 puan ekside

Satış ağırlık ve sıkışık görüntü çizen endeks 44 bin 500’ün üzerinde tutundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Güne düşüşle başlayan ve 44.245 puana kadar gerileyen borsa, ilk seansı 263 puan düşüşle 44.582 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.6 değer kaybederken, ilk yarı itibariyle 707.8 milyon TL işlem hacmi oluştu. Bileşik Endeks, ilk seansta en düşük 44.245 puanı, en yüksek 44.961 puanı test etti.

Yurtdışı piyasada ABD borsaları, yükselen emtia fiyatlarıyla dün artıda kapanırken, bugün ABD future piyasasında gevşek ve yatay seyir etkili oldu. Avrupa endekslerinde ise artıda kalma çabası görüldü. Bugün yurtdışında piyasaların izleyeceği çok önemli bir veri bulunmazken, ağustos ayı Almanya TÜFE verisi yüzde 0.2 olarak açıklandı. Yurtiçinde ise saat 16:00'da açıklanacak eylül ayı TCMB, 1. Beklenti Anketi takip edecek.

Para piyasaları cephesinde ise sakin seyir devam etti. Dolar 1.49 TL seviyelerinde işlem görürken, Euro 2.1580 TL'den el değiştirdi. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi ise 1.45 seviyesinin üzerini zorluyor.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz 9.33 seviyesine geriledi. Gösterge kıymette bileşik faiz dün günü yüzde 9.41 seviyesinden kapatmıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.