İMKB yeni zirvesinde kapandı

Gün içerisinde 37.188 puana kadar çıkan Endeks, gün sonunda yüzde 1.2 prim yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Haftanın son işlem gününde yurtdışı piyasalardan ayrışan ve yıl içi yeni zirvesine ulaşan İMKB, kapanışını 428 puan artışla 36.755 puandan gerçekleştirdi. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 1.18 değer kazandı.

Borsa, IMF'ye yönelik olumlu beklentilerin de desteğiyle alım ağırlıklı seyrini bugün sürdürdü. Hisse bazlı hareketlerin de gözlendiği piyasada 37.188 puanla yılın en yüksek seviyesi yenilenmiş oldu. Küçük çaplı kar satışları sonrası 36.700'ün üzerinde dengelenen piyasada gün sonunda 2.4 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

Yurtdışı piyasalarda ise dün ABD borsaları Fed başkanının değerlendirmeleri ve şirket bilançolarıyla yükselirken bugünkü açılışlar ekside gerçekleşti. Önümüzdeki hafta yurtdışındaki makroekonomik veriler ve değerlendirmeler ile IMF temasları izlenmeye devam edilecek.

Dolarda satış tarafı ağırlıkta

Yurtiçi döviz piyasasında ise dolar satışlarla yönünü aşağı çevirdi. Sabah 1.55 TL seviyelerinde alıcı bulan dolar, gün sonuna doğru 1.5420 TL'den el değiştirdi. Gün içerisinde 2.1640 - 2.1700 TL aralığında işlem gören Euro, kapanışta 2.1680 TL'den satıldı. 

Öte yandan tahvil-bono cephesinde ise sakin seyir izlendi. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 12.05 seviyesinden kapanırken, pazartesi gününe valörlü işlemler yüzde 11.98 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.