İMKB'de kayıp yüzde 2.5

Yurtdışında yaşanan değer kayıplarının üzerinde kayıp yaşayan İMKB günü 45.761 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Yurtdışında yaşanan değer kayıplarının üzerinde kayıp yaşayan İMKB günü bin 174 puan düşüşle 45.761 puandan kapattı. Satış baskısından gün boyunca kurtulamayan endeks gün sonunda ortalama yüzde 2.5 değer kaybetti. İkinci seansta ilk seansa göre satış baskısının arttığı borsada, endeks 45.109 puana kadar geriledi. Gün sonunda 2.3 milyar TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Euro Bölgesi, temmuz ayı ÜFE, beklentiler dahilinde yüzde eksi 0.8 olarak açıklanırken 2. çeyrek GSYİH verileri de beklentiler dahilinde yüzde eksi 0.1 olarak geldi. Hafta boyunca ABD'den gelen olumlu veriler piyasalarda beklenen iyimserliği yaratmadı.

Öğleden sonra ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin ardından satış baskısı bir miktar arttı. ABD'de ağustosta özel sektörde istihdam eksi 298 bin olarak açıklanırken Tarımdışı Verimlilik ve Birim İşgücü Maliyeti ise yüzde 6.6 artışa revize edildi.

Öte yandan gün sonuna doğru Kapalıçarşıda 1.5150 TL seviyesinden el değiştiren dolarda Bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.5140 - 1.5180 TL düzeyinde işlem gördü. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4220 seviyesinde dengeli görünüm sergilerken euro 2.1510 TL seviyesinden el değiştirdi. Global piyasada dolar talebinin artması TL'nin değer kaybetmesine neden olurken TCMB'nin faiz indirimlerine devam edebileceğine yönelik beklentiler değer kaybını tetikliyor.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda, 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz günü yüzde 9,89 seviyesinden kapatırken yarına valörlü işlemlerde bileşik faiz yüzde 9.87 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.