Indra, SESAR Ortak Girişimine tam hisseli ortak olarak katıldı

Programın toplam bütçesinin 2016 yılına kadar 1,9 milyar euro olacağı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Indra, Avrupa Komisyonu ve Eurocontrol tarafından kurulan ''Tek Avrupa Gökyüzü Hava Trafiği Yönetim Araştırma Programı'' (SESAR) Ortak Girişimine tam hisseli ortak olarak katıldı.

Indra'dan yapılan yazılı açıklamada, bu ortak girişimin, SESAR'ı AB içinde hava trafiği yönetimini artırmak için araştırmaya ve teknolojilerini geliştirmeye teşvik edeceği belirtilerek, programın toplam bütçesinin 2016 yılına kadar 1,9 milyar euro olacağı kaydedildi.

Bu girişim kapsamında Indra'nın, SESAR'ın 4 anahtar projesinden hava trafiği kontrolü ve havalimanı operasyon yönetimini aynı anda yürüttüğü; iletişim sistemleri, navigasyon ve hava trafiği gözetiminin yanı sıra gelecekteki hava trafiği yönetim intranetinin kurulumu projelerinde de önemli bir rol oynadığı ifade edilen açıklamada, şirketin, kendi alanındaki 295 projeden 99'unda yer alacağı bildirildi.

Verilen bilgiye göre, proje ile Avrupa'nın hava sahası kapasitesinin üçe katlanması, güvenliğin onda bir artırılması, hava kirliliği ve uçuş masraflarının yüzde 10 oranında azaltılması hedefleniyor.