Instagram pazar yerine döndü!

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, özellikle kadınların el emeğini satışa çıkardığı bir e-ticaret platformuna dönüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Dünya çapında 150 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, girişimciler için e-ticaret platformuna dönüştü. Türkiye’de özellikle kadınlar, kendi tasarladıkları ya da yurtdışından getirttikleri ürünleri Instagram’dan satışa çıkarıyor.  

E-ticaret Danışmanı Adem Altan, yakın çevreye hatta aynı hobi ve uğraşları paylaşan kişilere satış için en iyi noktanın sosyal ağlar olduğunu söyledi. Instagram’ın hedef kitleye ulaşmak, ürün tanıtmak için kolay yol olduğunu belirten Altan, “Instagram’ı bir ticaret yeri olarak kullanmak için tek sahip olmanız gereken bir akıllı telefon ile Instagram hesabı. Satıcılar ürünlerinin fotoğrafını paylaşıyor. Sipariş için telefon numarası ve mail adresi veriyor. Havaleyle parasını aldıktan sonra ürünü kargoyla gönderiyor” dedi. Instagram’da iki grup satışçı olduğunun altını çizen Altan, “Kendi el emeği ürünlerini satanlar ve ürün temin ederek satış yapanlar var. Çok uygun fiyatla yurt dışından ürün getirip kâr etmek mümkün. Burada genellikle Çin merkezli e-ticaret sitesi ‘Alibaba.com’ kullanılıyor. Site, çoğunlukla kargo ücreti almıyor. Ayrıca 100 doların altında ürün alındığında gümrük vergisi de alınmıyor “ diye konuştu.

Tasarımlarını paylaşırken şimdi marka sahibi oldu

Instagram’da evi için hazırladığı ürünleri paylaşarak girişimciliğe adım atan Büşra Karahasanoğlu da hobisini kısa zamanda işe dönüştürmüş. Polyesterden servis, çay tabağı, tepsi, peçetelik, ayna üreten Karahasanoğlu, tasarımlarını ‘Made By Buhsra’ markasıyla satıyor. 7 ayda 34 bin takipçiye ulaştığını belirten Karahasanoğlu, ilk 3 ay sadece Instagram’dan satış yaptığını, beklediğinin ötesine geçen ilginin ardından markalaştığını söyledi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir