Interpress, Nar ajansını satın aldı

Nar Ajansını satın almasıyla, medya takip pazarındaki payını artıran Interpress, reklam takip pazarına da girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Interpress, Nar ajansını satın alarak reklam takip pazarına da girdi.

Interpress'den yapılan yazılı açıklamada, medya takip şirketi olan Interpress'in, Nar Ajansını satın almasıyla, medya takip pazarındaki payını artırdığı ve Nar Ajans'ın 25 yıllık TV reklam arşivinin de sahibi olduğu ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Interpress Genel Müdürü Ömer Özkan, şunları kaydetti:

"1985 yılında kurulan ve Türkiye'nin görsel medya takibi konusunda sektörünün en köklü ve güçlü firması olan Nar Ajansı'nı satın alma görüşmelerini uzun zamandır sürdürüyorduk. Sonunda anlaşmaya vardık. Bu satın alma ile TRT'nin siyah beyaz yayın yaptığı tek kanallı dönemden başlayıp bugüne kadar yaklaşık 25 yıllık dev TV reklam arşivi de kullanımımıza geçti."

Interpress olarak son bir kaç yılda üretim altyapısına 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, medya takip ve analizinde kullanılan tüm yazılımların, firmanın kendi bünyesindeki yazılım ekibi tarafından geliştirilmiş olmasını vurgulayan Özkan, "Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu çalışmalarımızı yürüten ekibimiz yeni ve farklı yazılımlar üzerinde çalışıyorlar. 2009 yılı içinde yine sektörde ilklere imza atacak eşsiz projeleri hayata geçireceğiz" görüşünü dile getirdi.