İranlı ve Ortadoğulu yatırımcıların Türkiye'de yatırım iştahı arttı

Dünya Gazetesi - Selenay YAĞCI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

The House Hotel&Residence, Ouspace, Frikadell, Cloud7 Hotel ve Cloud7 Residence gibi dinamik ve etkin markaları ile öne çıkan Kerten Hospitality, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kötü günlerinde de iyi günlerinde de Türkiye’nin yanında olduklarını söyleyen Kerten Hospitality CEO’su Marloes Knippenberg, rezidans, paylaşımlı ofis ve restoran zinciri konseptleriyle yabancı yatırımcının ilgisini çekerek Türkiye’de hedef büyüttüklerini kaydetti.

Gelecek mega projelerinin Ortadoğu’nun önemli merkezlerinde yer aldığını hatırlatan Marloes Knippenberg, “Özellikle İran bağlantılarımızdan Türkiye’de yatırım yapmak isteyenler var. Fiyatların düşmesiyle cazip bir ülke oldu Türkiye. İranlı ve Orta Doğulu yatırımcıların da yatırım iştahı da arttı” dedi.

Turizm sektörünün zor günleri geride bıraktığını kaydeden Kerten Türkiye Ülke Müdürü Ruşen Kopmaz, inşaat sektöründeki sıkıntılar için de geliştirdikleri hizmetleri çözüm olarak sunduklarını anlattı.

Markalı rezidansların, gayrimenkul projelerinin başarısı için önemli hizmetler sunduklarını belirten Kopmaz, marka farkındalığının metrekare başına düşen fiyatı da yüzde 30’a varan oranlarda artırdığına dikkat çekti.

The House Hotel Karaköy’de oda fiyatları 2’ye katlandı

The House Hotel Karaköy’ün dünyaca ünlü dizayn otel zincirlerine üye olduğunuz kaydeden Kopmaz, özellikle bu sayede gelir düzeyi yüksek batılı turisti çekebildiklerini belirtti. The House Hotel Karaköy’ün şuanda yüzde 95 batılı turist ağırladığını kaydeden Kopmaz, bunun geçen yıl 50 oranlarında olduğunu da ekledi. Bu yıl oda fiyatlarının iki kat arttığını açıklayan Kopmaz, “Oda fiyatlarını çok daha yukarı seviyelere çekmek istiyoruz. Bu artışın 2019’da devam etmesini bekliyoruz. 60 eurolardan, 120 eurolara çıktık ama hala en iyi yıl olan 2014’ün yüzde 30 gerisindeyiz. Dizayn otel üyeliğimizle daha çok gelir düzeyi yüksek turisti ağırlayarak yakalayacağımızı düşünüyoruz. Aşağı düşen fiyatları yukarıya çıkarmanın en iyi yollarından biri üst düzey batılı turisti getirmek” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir