Iron Man Türkiye'ye geliyor

Türk Telekom,yarın düzenlenecek imza töreniyle Marvel'in efsanevi kahramanlarının lisans haklarını sahip olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Marvel Characters B.V'nin efsanevi kahramanı "Iron Man" ile Türk Telekom'un yerel kahramanı "Süper Can", 23 Nisanda, şirketleri adına "lisans anlaşması"na imza atacak.

Marvel Entertainment Şirketi Tüketici Ürünleri Global Başkanı Simon Philips, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom grup şirketlerinden Sobee ile Marvel Characters B.V. ve Marvel'in lisans haklarına sahip olan yetkili şirket Paimotion Entertainment Inc. arasında varılan lisans anlaşması için Marvel'in efsanevi kahramanı "Iron Man"in 22 Nisanda Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Philips, "Iron Man" 23 Nisanda Türk Telekom'un yerel kahramanı "Süper Can" ile şirketlerini temsilen lisans anlaşmasına imza atacaklarını bildirdi.

Bu anlaşmanın imzalanmasının tarihi bir önemi simgelediğini vurgulayan Philips, Marvel'in efsanevi kahramanlarını tamamen çocuklara adanmış ve uluslararası kabul görmüş bugüne tahsis ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Türk Telekom Grubu teknoloji şirketi Sobee'nin Genel Müdürü Mevlut Dinç de Marvel Lisans Anlaşması çerçevesinde, dünya çocuklarına armağan edilmiş olan 23 Nisanda böyle bir anlaşma imzalayacak olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Dinç, bu kapsamda dünyanın en tanınmış süper kahramanlarıyla kutlayacakları 23 Nisan etkinliklerinin işbirliklerinin ilk somut örneği olacağını vurguladı.

23 Nisan sabahı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bağdat Caddesi'nde düzenlenecek geçit törenine katılacak olan "Iron Man", binlerce hayranını selamlayacak. 

Gösteri sonrasında "Iron Man" ve "Süper Can" Türk Telekom Galeri'ye gidecek lisans anlaşmasını şirketlerini temsilen imzalayacaklar.

Iron Man, Spider- Man, Hulk

Anlaşma, kısa metrajlı animasyon filmler, çevrim içi oyunlar, bilgisayar oyunları, mobil uygulamalar, bazı ticari haklar ve çocuklara yönelik olarak hazırlanmış bir internet sitesini kapsayan, küresel çapta ve kapsamlı bir lisans anlaşmasını içeriyor.  

Anlaşma kapsamında, Marvel tarafından geliştirilen "Spider-Man", "Iron Man", "Hulk" gibi süper kahraman karakterler, Türkiye için uyarlanacak ve Türkçeye tercüme edilebilecek. Ürünler, Marvel'e ait kısa metrajlı animasyon filmleri, internet ve cep telefonları üzerinden ulaşılabilecek TV dizileri ve oyunları kapsıyor.

Aynı zamanda Türk Telekom, mağaza ve web sitelerinde Marvel ürünlerinin satılabileceği mini mağazalar açabilecek.

İşbirliği çerçevesinde Sobee, Marvel'in çocuklara yönelik internet sitesini Türkçeye çevirecek ve Marvel'in en popüler kahramanlarını kullanarak animasyon geliştirme ve yayınlama hakkına sahip olacak. Buna ek olarak, Sobee-Marvel karakterlerini kullanarak yeni flaş oyunlar geliştirebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir