İş arayanlarla işverenler buluşuyor

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafında düzenlenen "İstihdam ve Kariyer Günleri" etkinliğinde iş arayanlarla işverenler bir araya geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "İstihdam ve Kariyer Günleri" etkinliğinde iş arayanlarla işverenler bir araya geliyor. 

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna,, Adalar mevkisi Porsuk Bulvarı'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, iş piyasasında iş arayanlarla işverenlerin buluşmasının büyük önem taşıdığını söyledi. 

Eskişehir'in hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye'nin ön planda olan illeri arasında yer aldığını ifade eden Tuna, şunları kaydetti: 

"İlimizde iş gücüne katılma ve istihdam oranının yükseltilmesine ihtiyaç olduğu bilinen bir gerçektir. İlimizdeki iş piyasasının genel olarak dinamik bir yapıya sahip olması ve genç iş gücünün arzı ile örtüşmesi bu husustaki ümidimizi arttırmaktadır. Özellikle kurumların kendi aralarında sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan projeler üretmesi, etkinlikler gerçekleştirmesi sevindiricidir. Bu çerçevede yapılan etkinlik ile iş arayanların iş bulması kolaylaştırılmıştır. İstihdamın, verimliliğin, ekonomik, sosyal ve çevresel uyumun bir arada olduğu akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelişmeyi hedefliyoruz. Bunun için istihdamın şekillendirilmesi ve geliştirilmesi önceliklerimiz arasında." 

İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise etkinliğe 50 firmaya ait stantların yer aldığını belirtti. 

İşsizlikle mücadelede iş verenle birlikte çözüm yolları üretme gayreti göstereceklerini dile getiren Yoldaş, "İşsizlikle mücadelede işsizimizin yanında olacak ve çözüm için eli geleni yapacağız. Derdimiz yüz güldürmek el uzatmaktır" ifadelerini kullandı. 

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir de işsizliğin asıl nedenin mesleksizlik olduğunu vurgulayarak, problemin kaynağının meslek eğitimi, meslekte yetiştirme ve tecrübe eksikliğinden kaynaklandığına dikkati çekti.  

Konuşmaların ardından Tuna, etkinlikte emeği geçen kurum ve kuruluş yöneticilerine plaket verdi. 

Tuna daha sonra beraberindeki işverenlerle tanıtım stantlarını gezerek, görevlilerden bilgi aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir