İş Bankası ile Darüşşafaka'dan eğitimde iş birliği

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının sınavını kazanan 81 öğrenci, eğitimlerini İş Bankasının katkılarıyla sürdürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, eğitim alanında ülkenin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka Cemiyeti ile iş birliği yapacak. 

Türkiye İş Bankasından yapılan açıklamada, "81 İlden 81 Öğrenci" başlıklı eğitime katkı projesi ile 2008-2009 öğretim yılından itibaren Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının sınavını kazanan 81 öğrencinin, eğitimlerini İş Bankasının katkılarıyla sürdüreceği belirtildi. 

Projeye her yıl 81 yeni öğrenci dahil edileceği bildirilen açıklamada, öğrencilerin Darüşşafaka'daki eğitim, giyim, barınma, gıda gibi her türlü ihtiyaçlarının İş Bankası tarafından karşılanacağı, üniversite eğitimleri sırasında da bankanın katkısının süreceği kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca, "81 İlden 81 Öğrenci" projesinden bu öğretim döneminde yararlanmaya başlayan ilk öğrencilerin mezun olacağı, 14. yılın sonunda İş Bankası katkısıyla eğitim alan öğrenci sayısının bini aşacağı ifade edildi. 

"81 İlden 81 Öğrenci" projesinin imza töreninin 3 Eylülde Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Genel Müdür Ersin Özince, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ve Darüşşafaka öğrencilerinin katılımıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında gerçekleştirileceği bildirildi.