İş dünyası Çağlar'ın vefatı nedeniyle yasta

İTO Başkanı Çağlar'ın vefatı iş dünyasında üzüntüyle karşılandı. TİM Başkanı Büyükekşi, ihracat aleminin değerli bir temsilcisini kaybettiklerini dile getirirken, TOBB Başkanı Hisarciklioğlu, "Çağlar'ın ekonomiye katkıları hiçbir zaman unutulmayacak" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Çağlar'ın ani ölümü iş dünyasını üzüntüye boğdu. İş dünyası temsilcileri yaptıkları açıklamalarla Çağlar'ın vefatından duydukları şaşkınlık ve üzüntüleri dile getirdiler. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mesajında Çağlar'ın vefatından çok derin üzüntü duyduğunu belirtti. "Camiamız çok önemli bir değerini yitirmiştir. Acımız büyük. İbrahim Çağlar kardeşimin, oda ve borsa camiasına hizmetleri ve bir iş adamı olarak ekonomiye katkıları hiçbir zaman unutulmayacak." ifadesini kullanan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım ve İTO Başkanımız, değerli kardeşim İbrahim Çağlar'ın vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, çok kıymetli üretken bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve ticari hayatın gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş değerli dostum İbrahim Çağlar'ın genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Oda ve borsa camiasına verdiği hizmetlerin yanı sıra bir iş adamı olarak üretime ve istihdama katkılarıyla her zaman saygıyla anılacak bir isim oldu. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve tüm iş dünyamızın başı sağ olsun."

İTO Başkanı İbrahim Çağlar hayatını kaybettiİTO Başkanı İbrahim Çağlar hayatını kaybetti

TİM: Ülkemiz için büyük bir kayıp

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) resmi internet sitesinde yayımlanan taziye mesajında şu ifadeler yer aldı: "İş dünyamızın ve ihracat ailemizin değerli temsilcisi İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sayın İbrahim Çağlar'ın ani vefatını derin üzüntüyle öğrendik. Gerek ihracatçı birliklerimizin yönetiminde aldığı görevler gerekse paydaş kuruluşumuz İTO Başkanlığı döneminde Türkiye Markası başta olmak üzere ülkemizin geleceğini kurmaya dönük faaliyetlerde birlikte başarılı çalışmalara imza attığımız Sayın Çağlar'ın genç yaşında aramızdan ayrılması ülkemiz için büyük bir kayıptır. İhracat ailesi olarak kendisini saygıyla anıyor ve Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesinin, sevenlerinin ve Türkiye'nin başı sağolsun, mekanı cennet olsun."

DEİK: Katkıları unutulmayacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından yayımlanan mesajda, "Çok değerli yönetim kurulu üyemiz, İTO Başkanı, Türk iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden İbrahim Çağlar vefat etmiştir. DEİK'te Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendiği dönem boyunca bizlere verdiği önemli katkılar hiç şüphesiz ki unutulmayacaktır. Kendisini rahmetle anıyor, ailesine sabır, sevenlerine ve tüm Türk iş dünyasına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ATO: Camiamızı ziyadesiyle üzdü

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

“TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı değerli kardeşim İbrahim Çağlar’ın vefat haberini aldık, müteessiriz. Sayın Çağlar, genç yaşında başladığı ticari hayatta çalışkanlığı, yenilikçiliği, vizyonerliği ile büyük başarılara imza atmış, sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerle toplumumuz için önemli bir rol model olmuştur. Yürüttüğü başarılı çalışmalar ve oluşturduğu sinerji ile TOBB camiasında da özel bir yer edinen Çağlar, bizim için de bir kardeş yakınlığındadır. Beklenmedik ölümü bizi ve camiamızı ziyadesiyle üzmüştür. Mekanı cennet olsun inşallah. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil, İTO ve TOBB camiamıza başsağlığı diliyorum.”

ASKON: Derin bir teessür içinde öğrendik

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur yaptığı yazılı açıklamada, "Değerli insan, yardımsever, gönül insanı İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın vefatın derin bir teessür içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu en değerli iş insanlarından biri olan İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet, ailesine, tüm dostlarına ve İTO camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun." temennisini paylaştı.

Kale Grubu CEO'su Okyay: Kaybıyla derinden sarsıldık

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay İbrahim Çağlar'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle aldığını aktardı.

İbrahim Çağlar'ı "Çok genç, çalışkan ve ülkesi için idealleri olan bir isimdi." şeklinde tarif eden Okyay, "Köklü ilişkilerimizin olduğu Çağlar Ailesi bizim ortağımız, İbrahim Çağlar bizim yol arkadaşımızdı, kaybıyla derinden sarsıldık. Şüphesiz her vefat üzücü ama toplumun önünde, aktif mesai yaptığımız bir dostumuzu, ortağımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsü bir başka. Başta ailesine, sonra hizmet ettiği İstanbul Ticaret Odası ve TOBB camiasına Allah'tan sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

İTB: Hepimizi derinden üzdü

İstanbul Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Ali Kopuz da Çağlar'ın vefatından dolayı derin üzüntü içinde olduklarını bildirdi.

Uzun yıllar boyunca gerek dostluk, gerek mesai arkadaşlığı yaptıklarını belirten Kopuz, "İTO Yönetim Kurulu ve TOBB yönetim kurulunda birlikte Türk özel sektörü için büyük hizmetlerde bulunduk. Bu apansız ölüm hepimizi derinden üzdü. Hepimizi bekleyen ölüm karşısında her an hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha hatırladık. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve camiamıza başsağlığı dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

TÜGİK: Büyük bir teessürle öğrendik

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral da ülkenin yetiştirdiği önemli iş insanlarından olan Çağlar'ın vefatını büyük teessürle öğrendiklerini kaydetti.

Çağlar'a Allah'tan rahmet dileyen Güral, yakınları ve tüm iş camiasına da başsağlığı temennisinde bulundu.

İbrahim Çağlar'ın ailesi taziyeleri İlmi Araştırmalar Merkezi'nde (İLAM) kabul edecek. Adres: Küçükçamlıca Mah. Çilehane Yolu Cad. No: 12 Üsküdar." Çağlar'ın cenazesi 12 Aralık 2017 salı günü (yarın) Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde (Capitol karşısı) kılınacak ikindi namazını müteakip, Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilecek.