İş Girişim Sermayesi, Frik İlaç'a ortak oldu

Şirket 21.4 milyon YTL bedelle Dr. F. Frik İlaç'ın yüzde 17'sine ortak oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası iştiraklerinden İş Girişim Sermayesi, 21.4 milyon YTL bedelle Dr. F. Frik İlaç'ın yüzde 17'sine ortak oldu.

Dr. F. Frik İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erol Frik, ortaklığın detaylarını açıklamak için düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krize rağmen Frik İlaç'a yatırım yapmaya karar veren İş Girişim Sermayesi'nin, alanında önemli başarılara imza atan bir şirket olduğunu söyledi.

İş Girişim Sermayesi'nin başarısının, şu ana kadar yatırım yaptığı diğer şirketlerin performanslarıyla ortada olduğunu vurgulayan Frik, "İş Girişim Sermayesi, yatırım yaptığı şirketlerle birlikte büyüyen bir şirket olarak Frik İlaç'ın büyümesinin devamlılığına da etkin katkı sağlayacaktır. Biz de hızlı ve istikrarlı büyümemizi devam ettirme hedefimiz doğrultusundaki kaynak arayışımızda, ülkemizin en saygın girişim sermayesi kuruluşu olan İş Girişim Sermayesi'ni tercih ettik" diye konuştu.

"Ortak bir başarı öyküsü çıkaracağız"

Frik, İş Girişim Sermayesi'nin, 21,4 milyon YTL'lik yatırımla Frik İlaç'ın yüzde 17'sine ortak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bundan sonra yolumuza, İş Bankası'nın dolaylı bir iştiraki olan İş Girişim Sermayesi'nin bilgi birikimi, tecrübesi, güvenilirliği ve sermaye desteği ile pazardaki konumumuzu güçlendirerek devam edeceğiz. İş Girişim Sermayesi'nin şirkete aktaracağı kaynak ile hem ürün gamımıza yeni ilaçlar ekleyeceğiz hem de pazarlama ve tanıtım çalışmalarımızı geliştireceğiz. İnanıyorum ki başarı öykülerine imza atmış iki tarafın bu ortaklığından, bu kez ortak bir başarı öyküsü çıkaracağız."

İş Girişim'in en büyük yatırımı

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen de "Büyüme potansiyeli gördüğümüz şirketlere kriz koşullarında bile destek vermeye hazırız. Bu yaklaşımımızın en somut göstergesi, bugün sizlere tanıttığımız ortaklığımızdır" dedi.

Özgen, bugüne kadar 10 şirkete yatırım yapan İş Girişim Sermayesi'nin en büyük yatırımının Dr. F. Frik İlaç'a olduğunun altını çizdi.