İş Yatırım, yeni fonunu halka arz ediyor

Şirket, iBoxx Türkiye Gösterge Tahvil Endeksi Borsa Yatırım Fonu'nu, 23-24 Temmuz'da yatırımcılara sunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım, geçen yıl halka arz ettiği "Dow Jones Türkiye Eşit Ağırlıklı 15 Borsa Yatırım Fonu'nun (İŞBYF/DJTEA15) ardından ikinci borsa yatırım fonunu da halka arz ediyor.

Verilen bilgiye göre İş Yatırım, bu kez en uzun altı iskontolu devlet iç borçlanma senedinin getirisine dayalı iBoxx Türkiye Gösterge Tahvil Endeksi Borsa Yatırım Fonu'nu, 23-24 Temmuz 2008 tarihlerinde yatırımcılara sunuyor.

İş Yatırım iBoxx Türkiye Gösterge Tahvil Endeksi Borsa Yatırım Fonu (İŞBYF/iBoxxGT), içerisindeki altı devlet iç borçlanma senedini vadesine göre gün sayısı en uzundan kısa olana doğru sırasıyla yüzde 35, yüzde 25, yüzde 15, yüzde 10, yüzde 10 ve yüzde 5 oranında ağırlıklandırıyor. Böylece en uzun vadeli iskontolu ihraç olarak tanımlanan gösterge tahvil endekste yüzde 35 ile en fazla ağırlığa sahip oluyor.

Hazine Müsteşarlığı tarafından endeks kapsamında yer alması gereken yeni bir ihracın gerçekleştirilmesi durumunda ise yeni ihraç endekse dahil edilirken, en kısa vadeli tahvil endeksten çıkarılıyor. Böylece yatırımcılar, yeni ihraçlarda herhangi bir alım-satım işlemi yapmalarına gerek kalmadan sürekli en uzun altı iskontolu devlet iç borçlanma senedinden oluşan bir portföye sahip oluyorlar.

İŞBYF/iBoxxGT Fonu halka arz edildikten sonra İMKB'de işlem gören diğer hisse senetleri gibi İş Yatırım şubelerinden ve diğer aracı kurumlardan alınıp satılabilecek. Fonun fiyatı anlık olarak veri dağıtıcılarından ve ayrıca www.isbyf.com.tr adresinden takip edilebilecek.