İşçi ve Memur konfederasyonları ortak mücadele edecek

Konfederasyonlar öncelikli olarak Tekel işçilerinin içinde bulunduğu durumu görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İşçi ve memur konfederasyonları, 4/C uygulamasının kaldırılması için ortak mücadele kararı aldı.

İşçi ve memur konfederasyonlarının Türk-İş Genel merkezinde yaptığı toplantının ardından alınan kararları, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu açıkladı.

Kumlu, 6 konfederasyonun çalışma hayatının tüm sorunlarına ilişkin ortak irade anlayışını bundan sonra da sürdüreceğini bildirdi. Konfederasyonların öncelikli olarak Tekel işçilerinin içinde bulunduğu durumu görüştüğünü ifade eden Kumlu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede konfederasyonların 4/C uygulamasını kabul etmemekte ve kaldırılmasını talep etmektedir. Konfederasyonlar hükümetle bugüne kadar sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılarak devam etmesini istemektedir. Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda Türk-İş'in hükümetle sürdürdüğü görüşmelerde bundan böyle toplantıya katılan diğer konfederasyonların başkanları da etkin bir şekilde yer alacaktır.

Hükümetle yapılacak görüşmelerde 26 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar sonuç alınamaması halinde aynı saatte konfederasyonlar, "dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarih" dahil olmak üzere yeniden bir araya gelecektir."

Daha sonra konfederasyon başkanları Türk-İş'in balkonuna çıktı. Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, toplantıda alınan kararları işçilere de açıkladı.