İşinin ehli olanlar belgelendirilecek

AB Hibe Programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi Projesi'nin başladığını belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, kaliteli belgelendirme sisteminin kurulmasının insanların daha rahat iş bulmasını sağlayacağını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi (ESYEM) Projesi’nin başladığını belirterek, "Bu şekilde işinin ehli olan belgelendirilecek" ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, hizmet sektöründe işin ehlinin tespitinin yapılarak belgelendirilmesinin çok önemsedikleri bir konu olduğunu, kaliteli belgelendirme sisteminin kurulmasının insanların daha rahat iş bulmasını sağlayacağını kaydetti.

Bu kapsamda, AB Hibe Programı çerçevesinde ESYEM Projesi’nin kabul edilerek başladığına işaret eden Palandöken, "Proje kapsamında kozmetik ürünler, epilasyon ve bölgesel inceltme, ağdacı, dövme, takı, manikürist, masaj, makyaj uygulayıcıları, makyaj uzmanı, güzellik uzmanlığı ve kuaförlük ulusal yeterliliklerinde sınav ve belgelendirme sistemi oluşturulacak, soru bankası geliştirilecek, akreditasyon ve yetkilendirme sağlanacaktır" görüşüne yer verdi.

Projenin odaların, birliklerin ve federasyonların katkıları ile uygulanacağına işaret eden Palandöken, iş piyasasının ihtiyacı olan elemanların yetiştirilmesine duyarlı eğitimin temeli olan meslek standardı ve yeterlilikleri hazırlayacaklarını, işinin ehli olanın belgelendirileceğini belirtti.

Esnaf ve sanatkar teşkilatında kuracakları belgelendirme merkezi ile hizmetler sektöründe belgelendirme sorununu büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacaklarına dikkati çeken Palandöken, bu kapsamda en çok ihtiyaç duyulan alanlar arasından belirlenen 3 yeni meslek için standart ve yeterlilik çalışmalarını proje kapsamında yürüteceklerini bildirdi. Palandöken, "12 mesleğin yeterlilik belgesinin verileceği merkezi kuracağız. Böylece hizmet sektöründe iş piyasasının talep ettiği elemanların belgelendirilmesi ve standartların yükseltilmesi sağlanacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İlk etapta 100 kişinin belgelendirilmesi ile başlayacak olan projenin genişletilerek devam etmesini istediklerini vurgulayan Palandöken, odaların meslek standartları, yeterlilikler ve belgelendirme hizmetleri hakkında farkındalığını artıracak çalışmaların proje kapsamında yürütüleceğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir