İşsizlerin de fuarı var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA– Çalışma ve İş Kurumu Ankara İl Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen "Ankara İstihdam ve Girişimcilik Fuarı” 21 Aralık Günü Ankara Altınpark B Salonu’nda açılacak. İki gün sürecek fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklerde işsizlere İstihdam sağlamak ve iş arama becerileri konusunda, öğrencilere staj yapma ve burs olanaktan hakkında bilgiler de verilecek. 
 
Türkiye İş Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre saat 10.00’da yapılacak açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılacak. Açılış töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam alanında yapılan çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgi verecek. Açılış törenine İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı'nın yanı sıra, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çok sayıda davetli katılacak. Törende "En çok özürlü çalıştıran", "En çok kadın istihdam eden", ve "En çok istihdam sağlayan" firmalara etkinlik ödülleri verilecek. Törenin ardından saat 14.00’te "İstihdam, Girişimcilik ve Kariyer Planlaması” konulu bir panel düzenlenecek. 
 
Ankara İstihdam ve Girişimcilik Fuarı'na bin ve üzeri istihdam sağlayan 75 firma stant açarak katılım sağlayacak. 21-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında işsizlere İstihdam sağlamak ve iş arama becerileri konusunda, öğrencilere staj yapma ve burs olanaktan hakkında bilgiler de verilecek. Tüm vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği etkinlik 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.