İşsizlik ödenekleri bugün verilecek

İşsizlik ödeneği alacak vatandaşların işsizlik ödemeleri Ramazan Bayramı dolayısıyla bugün yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ağustos ayında başvurup Eylül ayında işsizlik ödeneği alacak vatandaşların işsizlik ödemelerinin Ramazan Bayramı dolayısıyla bugün yapılacağını bildirdi.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, İşsizlik Sigortası'ndan yararlanmak için İş-Kur'a başvuranların, başvuru tarihini takip eden ayın sonunda işsizlik ödeneklerini aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede 2009 Ağustos ayında işsizlik ödeneğinden yararlanmak için İş-Kur'a başvuran vatandaşlarımız, Eylül ayı sonunda bu ödenekten yararlanacaklardı.

Ağustos ayında başvurup Eylül ayı sonunda işsizlik ödeneklerini alacak vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı daha iyi geçirebilmeleri için işsizlik ödemeleri 18 Eylül Cuma günü, yani bayram öncesi yapılacaktır. Bu konuda İş-Kur tüm hazırlıkları yapmıştır."

Bu kapsamda yaklaşık 13 bin vatandaşın bulunduğunu ifade eden Dinçer, İşsizlik Sigortası'ndan bugüne kadar 1 milyon 641 bin 916 kişiye, 2 milyar 630 milyon 488 bin 368 lira ödeme yapıldığını belirtti.

Dinçer, son dönemlerde piyasalardaki canlanmalar ve istihdamı korumaya yönelik uygulamaya konulan tedbirlerin İşsizlik Sigortası'na yapılan başvuruların azalmasını sağladığını, bu doğrultuda 2009 yılının ilk aylarında 78 bin olan ortalama başvuru sayısının Ağustos'ta 38 bine gerilediğine dikkati çekti.