İstanbul Defterdarlığı gayrimenkul satacak

Defterdarlık, 5 adet taşınmazını "açık ihale usulü" ile satışa çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerinde bulunan, 5 adet taşınmazını "açık ihale usulü" ile satışa çıkardı.

Marmara Emlak Müdürlüğü Büyükçekmece Merkez Mahallesinde bulunan 15 bin 680 metre kare arsayı satacak.

Tahmini bedeli 2 milyon, geçici teminatı ise 400 bin lira olarak belirlenen taşınmazın satışı, 2 Temmuz 2009 tarihinde saat 14.00'de yapılacak.

Söz konusu taşınmazın imar durumu konut alanı olarak belirlendi.

Topkapı Emlak Müdürlüğü ise Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerinde bulunan taşınmazlarının satışını gerçekleştirecek.

Buna göre Küçükçekmece ilçesi Mehmet Akif Mahallesinde bulunan bin 72 metre kare arsa, 3 milyon 10 bin lira tahmini bedel ve 602 bin lira geçici teminat üzerinden satılacak.

Bakırköy İlçesi Şenlikköy Mahallesindeki 565 metre kare arsa 2 milyon tahmini bedel, 200 bin lira geçici teminatla ihale edilecek.

Bakırköy İlçesi Ümraniye Mahallesinde bulunan 207'şer metre kare 2 adet arsaların satışı ise 1'er milyon 300 bin lira tahmini bedel ve 130'ar bin lira geçici teminatla gerçekleştirilecek.

İhale, 9 Temmuz 2009 tarihinde saat 14.00'de yapılacak.

Taşınmazlar, satış bedelinin 1/4'ü peşin kalan kısma kanuni faiz uygulanmak suretiyle 1 yıl içerisinde en az 2 taksit ödenecek şekilde toplam 2 yıl içinde taksitle ödenebilecek şekilde satılacak.

Firmalar ihaleye ait şartnameyi "www.ist-def.gov.tr" internet adresi ile müdürlükten görebilecek.