İstanbul'da 714 akaryakıt ve LPG istasyonu denetlendi

Kentte 2 istasyon mühürlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - İstanbul'daki 714 akaryakıt ve LPG istasyonunun tamamı 36 ayrı ekiple, 6 gün içinde denetlendi. Denetleme sonunda 2 istasyon mühürlendi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'daki toplam 714 akaryakıt istasyonundan 680'inin faal ve lisanslı olduğu, 9 akaryakıt ve 4 LPG sayacının eksik akaryakıt verdiği tespit edildi ve yasal işlem başlatıldı. Kaçak akaryakıtın tespiti amacıyla yapılan marker kontrollerinde de 2 istasyondaki marker oranının yeterli olmadığı belirlenerek istasyonlar mühürlendi.

Ankara'da da daha önce yapılan kontrollerde mühürlenen 30 LPG istasyonunda 10-11-12 Kasım tarihlerinde yapılan kontrollerde, 9 istasyonda yasa dışı olarak mühürlerin sökülüp satışa devam edildiği tespit edildi ve bu istasyonlarla ilgili hazırlanan 15 dosya ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Bakanlık olarak, piyasa gözetim ve denetim fonksiyonu çerçevesinde akaryakıt istasyonlarında miktar ve damga kontrolü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu işbirliği ile de lisans ve marker denetimlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.