İşte il il teşvik

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı yeni teşvik sisteminde hangi ilde hangi sektörlerin destekleneceği belli oldu. Ancak yönetmelik çıkmadı. İllerden, rekabetçi olunan sektörlere destek verilmediği yönünde şikayetler geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haber Merkezi

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan’ın ekonomi kurmaylarıyla açıkladığı yeni teşvik sistemi, kafaların karışmasına neden oldu. Erdoğan “Bölgesel ve Sektörel Teşvik Sistemi” adı altında açıkladığı metinde, Türkiye’yi 4 bölgeye ayırmış ve her bölge için desteklenecek sektörleri duyurmuştu. Başbakan’ın açıklamalarının ardından farklı illerden, farklı tepkiler gelmeye başladı. Kimi illerdeki yetkililer, taleplerinin karşılanmadığını ve sektörel teşviklerin yanlış illere verildiğini söylediler.

Haftanın son işgününde ise Hazine, internet sitesinden hangi ile hangi teşviklerin verileceğini duyurdu. Hazine açıklaması ile Başbakan’ın sunumu arasında küçük farklılıklar olduğu gözlendi.

Bazı illerden gelen şikayetlerin Hazine duyurusunda gözönüne alındığı görüldü. Ancak yönetmeliğin yayınlanmamış olması, illerin bu konudaki şikayetlerinin devam etmesine neden oluyor. Hazine’nin, hangi ile hangi teşvikin verildiğini duyuran son taslağını ise DÜNYA açıklıyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde