İşveren ile işsiz aynı fuarda buluşuyor

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"na iş ve staj imkanı sunan 48 firma katılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ  - İşveren ile işsizleri buluşturan "Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı. 

Düvenönü İş Merkezi'nde açılan Fuara katılan 48 firma, iş arayanlara iş ve staj imkanı sunuyor. 

Fuarın açılış töreninde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir yanda işsizlik olmasına rağmen bir yanda da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmeler gibi işçi arayan kurumlar bulunduğunu söyledi. 

Bu fuarların iş arayanlar ile işverenleri bir araya getirdiğine dikkati çeken Düzgün, "İnsanın sabah uyandığında gideceği bir işinin olduğunu bilmesi çok güzel bir duygu. İş arayanlar buradaki firmalarımızla birebir görüşme imkanı buluyorlar. Vasıfsız olanlar var ise onlara da hem belediyemizin açtığı kurslarda hem de İŞKUR'a ait kurslarda eğitim alarak vasıflı hale geliyorlar. Bu bir bakıma bir evlilik, işsizlerin işle buluşması adına bir evlilik" diye konuştu. 

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ise daha önce düzenlenen üç fuara 306 kuruluşun katıldığını, fuarları 52 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. 

Fuarlar sayesinde 5 bin kişinin işe yerleştirildiğini anlatan Ayçiçek, işsizlik ile mücadelede Fuar'ın hatırı sayılır bir yeri olduğunun altını çizdi. 

Turizm sektörüne yönelik eleman yetiştirilecek 

Kentte özellikle vasıflı eleman arandığını vurgulayan Ayçiçek, "Vasıflı eleman yetiştirmek için de kurslar açıyoruz. Kentimiz Erciyes Master Planı projesiyle turizm konusunda da önemli bir istihdam potansiyeline sahip. Pek çok ünlü otel kentimize yatırım yapmakta ya da yapmayı düşünmektedir. Valimizin de talimatıyla turizm konusunda eleman yetiştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile sanayi ve ticaret odalarımızın da işbirliğiyle kurslar düzenlenecek" şeklinde konuştu. 

Ayçiçek, kursa katılacaklara belirli oranda harçlık verileceğini kaydetti. 

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de karşılaştıkları insanların en büyük problemlerinin işsizlik olduğunu ancak pek çok fabrikanın da işçi aradığını belirtti. 

Kayseri'nin hem çalışanlarıyla hem de işvereniyle ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Hasyüncü, "Aşevlerinden yemek alan insanlarımız bir iş buldukları zaman buradan yemek almayı bırakır. Bizlerin aşevlerine değil iş yerlerine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve beraberindekiler fuar alanını gezdi. 

Düzgün, iş konusunda kendisinden yardım isteyenleri Çalışma ve İş Kurumu'nda çalışan iş uzmanlarıyla tanıştırarak, onlara yönlendirdi. 

Fuarda iş başvuru formu dolduran Sami Atmaca,  yaptığı açıklamada, tarih öğretmenliği mezunu olduğunu, iş bulamadığı için fuara katıldığını, her firmaya başvuru yapmayı düşündüğünü söyledi. 

Bir tekstil firmasının müdürü Ali Çetin ise fuarın sabah açıldığını, şu ana kadar fuarı ziyaret eden iki engelliyi firmalarında istihdam ettiklerini kaydetti.