İtalyanlar AYMOD'u tercih etti

50. AYMOD Fuarı'nda İtalya ve Türkiye arasında önemli iş bağlantılarının temelleri atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ayakkabı sektörünün 50. küresel buluşması Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı yoğun ilgi gördü. 

AYMOD açıklamasına göre, CNR EXPO İstanbul'da 1.000 markanın katılımıyla 6-9 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen 50.AYMOD'u toplam 41 bin 723 profesyonel ziyaret etti. İtalya, Rusya, İran, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan, Irak, İtalya, Romanya, Libya, başta olmak üzere 69 ülkeden gelen alıcı gruplar fuarda iş görüşmelerinde bulundu. 

60 bin metrekare alanda, ulusal ve uluslararası düzeyde 396 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 3. büyük ayakkabı moda fuarı olan AYMOD'da birbirinden değişik tasarımlara sahip ayakkabı modelleri sergilendi. Fuar açık kaldığı dört gün boyunca 41 bin 723 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi. Fransa, Rusya, İspanya, Almanya, Makedonya, Hindistan, Bangladeş, Portekiz gibi ülkelerden de firmaların katılım gösterdiği organizasyonda İtalya ülke pavilyonu olarak yer aldı. 

Türk ayakkabı endüstrisinin ihracatını artıran AYMOD'a İtalya'nın önde gelen 23 firması katılım gösterdi. Firmalar, Irak, İran ve  Libya gibi Ortadoğu - Kuzey Afrika pazarlarından gelen alıcılarla AYMOD'da iş görüşmelerinde bulundular. Türkiye'nin her geçen gün büyüyen bir pazar haline geldiğini belirten İtalyan firmaların yetkilileri, AYMOD Fuarı'nda İtalya ve Türkiye arasında önemli iş bağlantılarının temellerinin de atıldığını ifade etti. 

Özel tasarım ayakkabı stantlarının yoğun ilgi gördüğü AYMOD, sektörü yeni tasarımlarla buluşturdu. Birbirinden şık ayakkabıların yer aldığı fuarda kelebek derisinden ayakkabılar ve çantalar fuarın yıldız ürünleri arasında yer aldı.  Fuarda 2014 İlkbahar-Yaz ayakkabı trendleri de belirlendi. Gelecek yıl erkek ayakkabılarında kalın topuklu militarist, yıpranmış modeller revaçta olacak. Bayan ayakkabılarında ise bantlı ayakkabılar, zımba ve taş yoğun olarak kullanılacak. 

CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından düzenlenen AYMOD'u, sektörün  öncü kuruluşları Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu  (TUAF), İstanbul Ayakkabı Esnafı Sanatkarlar Odası (İAESO) ve KOSGEB de destekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir