İzmir Fuarı gençleşti, bu yıl fuara gelen bir daha geldi

90'ndan fazla yabancı, 400'e yakın katılımcının yer aldığı 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na, uzun yıllardır gelmeyen İzmirli ve Egeli ziyaretçiler akın etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İZMİR - İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde bu yıl 26 Ağustos–4 Eylül 2016 tarihleri arasında 85. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Ana teması 'inovasyon', partner ülkesi 'Malezya', onur konuğu ili 'Manisa' olan fuarın, ana sponsoru Folkart, inovasyon ana sponsoru ise Vestel oldu.

Fuar kapsamında tiyatrolardan, sokak etkinliklerine, söyleşilerden konserlere toplumun her kesimine hitap eden etkinlikler, ziyaretçilerle buluştu. Ziyaretçilerden tam not alan fuarın bu yılki ziyaretçi profilini daha çok gençler oluşturdu. Ailelerin güvenle gezdiği fuarda, gerçekleştirilen etkinlikler bu yıl sanatseverlerin ve caz müziği tutkunlarının da İEF'ye ilgisini artırdı. Büyük bir titizlikle hazırlanan etkinlikler, uzun zamandır fuarı görmeyen kesimin de 85. İEF'ye heyecanla gelmesine sebep oldu. Ziyaretçiler, 85 yıllık geleneğin yeniden yükselişine tanık oldu. Fuar süresince oynanan 17 tiyatro oyunu ve müzikal şov, 10 konser, 13 sinema gösterimi, 9 caz konseri, 36'sı gezici 70’i sabit olmak üzere 16 farklı sokak gösterisi, söyleşiler, sergiler, workshoplar, sinema atölyesi, grafiti, yoga, zumba ve sanat sokağı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Gösterime giren tiyatro oyunlarının davetiyeleri günler öncesinde tükenirken, oyun öncesinde salonların önünde uzun kuyruklar oluştu. Fuar Çim Konserleri alanı, ünlü sanatçıların hayranlarıyla doldu, taştı. 90'ndan fazla yabancı, 400'e yakın katılımcının yer aldığı 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na, uzun yıllardır gelmeyen İzmirli ve Egeli ziyaretçiler akın etti. Fuar, kaliteli, zengin içeriği ile göz doldurdu. İnovasyon temasını bundan sonraki yıllarda da tasarım ile birlikte sürdürecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında; teknoparklardan maker hareketine; dünyaca ünlü markalardan yazılım teknolojilerine kadar birçok yenilik temsilcisi ziyaretçilerle buluştu. Fuar'a; Türkiye’nin önde gelen 8 teknoparkı katılırken Mini Maker Faire İzmir etkinlikleri yoğun ilgi gördü. 10 gün boyunca İzmir'e müthiş bir hareketlilik getiren İEF süresince taksicisinden otelcisine, yemek işletmecisinden seyahat acentelerine kadar ticaretle uğraşan kesim, İEF'nin yarattığı hareketlilikten memnun kaldı.

'Folkart İzmir'de doğdu, büyüdü, İzmir'e her desteği veririz'

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart, İzmir'de doğdu. İzmir'de büyüdü. İEF 85. Yaşını, İzmirli Folkart da 10. yılını kutluyor. İzmir Fuarının ana sponsoru olarak, bizim için çok anlamlı 10. yılımızı sadece fuarda kutluyoruz. Böylece bize verdikleri destek, gösterdikleri ilgi nedeniyle, İzmir’e ve İzmirlilere yürekten teşekkür etmek istiyoruz” diye konuştu. Sancak, "Önümüzdeki yıl düzenlenecek İEF'den önce bu yılın tam anlamıyla bir değerlendirmesini yapacağız. Yaptığımız değerlendirmelerin sonuçlarını masaya yatıracağız. İzmir’in değer kazanması için daha ne yapabiliriz, buna bakacağız. Biz İzmir için iyi olan her türlü öneriyi dikkate alır ve elimizden gelen desteği veririz" diye konuştu.

'86. İEF’nin ana sponsoru olabiliriz'

Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman: "Önümüzdeki yıl yine fuarda olacağız. Büyük ihtimalle fuarın ana sponsoru olabiliriz. İki ana sponsordan bir tanesi biz olabiliriz. Tüketicilere farklı teknolojilerle buluşturan, farklı sektörlerin de fuara girmesi ticareti daha çok arttıracaktır. Burada satış yapılmıyor sadece tanıtım yapılıyor. Satışı kolaylaştıracak uygulamaların fuara daha büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu. İEF gibi fuarların her ilde hatta her bölgede artması gerektiğine dikkat çeken Berkman, "İEF, ekonomiye hareket getiren bir organizasyon. Bu geleneği bunca senedir devam ettirdiği için İzmir'i tebrik etmek gerekiyor" dedi.

'İEF ile üreticinin sesini tüketiciye ulaştırmaya devam edeceğiz'

Tariş Zeytin A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Dikmen, “İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ilk yapıldığı günden bu yana katılım gösteren ender katılımcılardanız. Ege’deki 32 kooperatifimizin kendine has tadını ve aromasını taşıyan zeytinyağlarımızı ayrı ayrı şişeleyerek sektörde bir ilki gerçekleştirmiştik. Bu çabamızın halk nezdinde karşılıksız kalmadığını fuarda gördüğümüz ilgi sayesinde büyük bir mutlulukla öğrendik. İhtisas fuarları önemli ancak İEF’nin bizim için manevi değeri ayrıdır. İhtisas fuarında profesyonel ziyaretçi ile buluşurken, halka mal olmuş bir kuruluş olarak tüketici ve halkla buluşmamız da gerekmektedir. O yüzden İEF bizim için üreticinin sesini tüketiciye ulaştırma konusunda en verimli platformlardan biri olmaya devam edecektir” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir