İzmir'de 30 "girişimci turna" sertifika aldı

Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında İzmirli 30 kadın aday, 85 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Türkiye'de kadın girişimciliğini teşvik etmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim projesinde, kadın girişimci adayları sertifikalarını aldı. Gökyüzünün uğuru ve bereketi sayılan turnayı sembolü yapan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında verilen girişimcilik eğitimlerinin ilk halkası olan İzmir'de düzenlen eğitimler Mayıs ayı sonunda tamamlandı. Program kapsamında seçilen 30 kadın girişimci adayı, KOSGEB ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nden onaylı girişimcilik sertifikalarını İzmir Ticaret Borsası'nda (İTB) yapılan bir törenle aldı. Fikrim Geleceğim programı kapsamında başlayan ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimler, İTB binasında gerçekleşti.

Sertifika törenine projeye ev sahipliği yapan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Tamer Atabarut, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç, Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (JTKID) Başkanı Kadir Kılıçparlar, başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek için çalışan JTKİD ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve KOSGEB'in birlikte yürüttüğü ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu'nun destek verdiği proje, Türkiye'nin hem kadın istihdamı hem de girişimci sayısında dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor. Proje, 3 yıl boyunca ekonomik büyümede aktif rol almak isteyen, girişimcilik yetenekleri doğrultusunda işlerini yaratıp geliştirme potansiyeli bulunan ve ortaya sürdürülebilir bir iş modeli koyabilen kadın girişimci adaylarını desteklemeyi ve bu yolla fırsat eşitliği yolunda kadınların yanında yer almayı amaçlıyor.

 Projenin ana paydaşları JTKİD, BÜYEM ve KOSGEB olurken, BÜYEM'in akademik katkılarıyla program, 3 yıl boyunca Türkiye'nin her yerinden kadınları girişimcilik yetenekleriyle donatacak. KOSGEB, programa katılan kadınlara finansal kaynaklara ulaşmada destek sağlayacak. Ayrıca program başarılı girişimcilere mentörlük hizmeti verilerek devam edecek. Mayıs ayında İzmir'de, Haziran ayında Gaziantep'te gerçekleştirilen eğitimlerin ardından projenin üçüncü ayağı önümüzdeki günlerde Kastamonu'da kadın girişimci adaylarıyla buluşacak.