İzmir'in bölünmüş yolları yıl sonuna kadar bitirilecek

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin soru önergesini cevaplandırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul arası bölünmüş yol çalışmalarının bu yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin, kentin ulaşım projelerine ilişkin soru önergesini cevaplandıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İzmir arasındaki mevcut demiryolu hattı uzunluğunun 824 kilometre, seyahat süresinin ise 14 saat olduğunu hatırlattı.

Yıldırım, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi sayesinde, iki kent arasındaki demiryolu uzunluğunda toplamda 200 kilometrelik bir kısalma olacağını, seyahat süresinin de 3.5 saate ineceğini belirterek, bu projenin etüt proje ve mühendislik hizmetleri işinin tamamlandığını ifade etti.

İzmir-Balıkesir-İstanbul Otoyolu kapsamında, Nisan 2008'de ihalesine çıkılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ile ilgili İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve bağlantı yolları dahil, tekliflerin alınmaya devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, teklif verme süresinin, 9 Martta sona ereceğini ve projenin yap-işlet-devret yöntemi ile gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ankara-İzmir Otoyolu ile Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'nun, proje etüt ve mühendislik hizmetlerinin bu yıl yapılmasının planlandığını belirten Yıldırım, "İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul arası bölünmüş yol çalışmalarının bu yıl bitirilmesi hedeflenmektedir. İzmir-Ankara arasında 570 kilometresi bölünmüş yol olarak trafiğe hizmet vermektedir. İzmir-Bursa arasındaki çalışmalar ise devam ediyor. Bu iki kent arasındaki yolun 294 kilometresi bölünmüş yol olarak trafiğe açık bulunmaktadır" ifadesini kullandı.