Jet-Pa davasında 'zamanaşımı'

Akgündüz'ün tahliye olmak için ödediği 150 bin YTL kefalet de iade edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz hakkındaki suçlamalar zamanaşımı süresi dolduğu için ortadan kalktı. Akgündüz, ödediği 150 bin YTL kefaleti de geri alacak.

İsviçre bankalarındaki hesaplarına konan tedbir ve yurtdışına çıkış yasağı kaldırılan Akgündüz, dini ve milli duyguları sömürerek, nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği gerekçesiyle 10 Ekim 2002 tarihinde tutuklanmıştı.

Almanya'daki bazı Türk vatandaşlarını dolandırdığı gerekçesiyle 2004 yılı başında 4 yıl 2 ay hapse mahkum edilen, davayı temyize götürmüş ve 150 bin YTL kefaletle serbest kalmıştı. Dolandırıldığını öne süren vatandaşlardan 250'ye yakını şikayetçi olmuş, 494 ile bin 235 yıl ağır hapis cezası istemiyle Bakırköy 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılmıştı.

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine dava Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü. Akgündüz hakkındaki dava, 7.5 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için düştü. Akgündüz'ün tahliye olmak için ödediği 150 bin YTL kefalet de iade edilecek. 2002'de tutuklanan Akgündüz cezaevinde 15 ay yatmıştı.