JUNIOSHOW, 44 ülkeden 24 bin ziyaretçiyi ağırladı

BTSO, BEKSİAD ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliği ve Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, BEBKA ve UTİB destekleriyle bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne hareketlilik kazandıran Junioshow, 44 ülkeden 24 bin ziyaretçiyi ağırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde BEKSİAD ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliği ve Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, BEBKA ve UTİB destekleriyle bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne hareketlilik kazandıran Junioshow, 44 ülkeden 24 bin ziyaretçiyi ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Junioshow Fuarı’nın firmaların tasarım odaklı üretimine, rekabetçiliğine ve ihracatına büyük fayda sağladığını söyledi.

Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü, BTSO liderliğinde yeni nesil bir fuarı hayata geçirmenin gururunu yaşıyor. Bursa’dan dünyaya ihracat yapan, tasarım odaklı üretim anlayışı ve kalitesi ile adından söz ettiren bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü, Junioshow Fuarı ile yeni bir vizyon kazandı. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13 Ocak 2016 tarihinde Bursa protokolünün katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açan fuar, 17 Ocak Pazar günü akşamına kadar çok sayıda yerli ve yabancı iş profesyonelini ağırladı. Fuar programı boyunca BTSO’nun kente kazandırdığı Ur-Ge projesi kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle Rusya, İran, Ukrayna, ABD, İngiltere gibi 30’u aşkın ülkeden profesyonel alım heyetleri sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Yeni konsepti ve dolu dizgin etkinlik takvimi ile sektör temsilcilerinin beklentilerini karşılayan fuar, ‘Genç Tasarımcılar Yarışması’, ‘Trend Sohbetleri’ ve ‘Junio Defile’ programları ziyaretçilerden de tam not aldı.
 
İhracata büyük katkı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın bir endüstri ve üretim şehri olduğunu belirterek, fuar organizasyonlarının üretilen değerlerin pazarlanmasına önemli katkılar sağladığını söyledi. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün yüzde 80’ini Bursalı firmaların karşıladığına dikkati çeken Burkay, fuar sayesinde farklı kıtalardan alım heyetlerinin sektör temsilcileri ile buluştuğunu vurguladı. Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi gerginliğe rağmen Rus firmalarının fuara katılarak, siparişler verdiğini hatırlatan Burkay, Junioshow sayesinde Afrika, Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri ile iş bağlantılarının güçlendiğini vurguladı.
 
Fuar firmalara vizyon kazandırdı

BTSO olarak Bursa’yı fuarcılıkta önemli bir merkez yapma konusunda kararlı adımlarını sürdürdüklerini ifade eden Burkay, “Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe lider olan Bursa’mız yeni bir fuarı daha kazandı. Böyle bir organizasyonu yaparken bizim çıkış noktamız BEKSİAD ile oluşturduğumuz Ur-Ge projesi oldu. Fuarlarla birlikte farklı bir vizyona kavuşan firmalarımız, yeni dönemde tasarımsal bakış açısına sahip olacak. Üretimin merkezi Bursa’mızın, modanın ve tasarımın da merkezi haline gelmesini hedefliyoruz. Bursa’mızın geleceğini moda ve tasarımla şekillendirdiğimiz bu süreçte projelerimize destek sağlayan ve fuarın katılımcısı olan tüm firmalarımızı kutluyorum” dedi.
 
“Gerçek alıcılar bu fuarda buluştu”

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, sektör için 11 yıl önce bir salonda gerçekleştirilen fuarın BTSO liderliğinde yeni bir vizyonla daha nitelikli olarak Bursa’ya kazandırıldığını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda 1 salonda yapılan ve yeterli ilgi görmeyen fuarın Junioshow adı ile tekrar hayat bulduğunu kaydeden Halil Atalay, “Fuar, firmalarımız adına beklentilerin üzerinde oldu diyebiliriz. Firmalarımızın hepsi fuardan memnun kaldı. Sektör temsilcileri bu fuarın bu kadar tutacağını beklemiyordu. Gerçek alıcılar bu fuarda buluştu. Türkiye’de böyle güzel bir buluşmaya imza atan bir oda olmadığını düşünüyorum. BTSO, Türkiye’de örnek bir işbirliğine imza attı. Bu konuda bize liderlik yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum”

44 ülkeden 24 bin ziyaretçi fuarı ziyaret etti

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO liderliğinde sektörün merakla beklediği fuarın çok sayıda iş profesyonelinin yoğun ilgisini gördüğünü anlattı. 150’nin üzerinde firmanın katıldığı fuarı değerlendiren Ersözlü, “Bebe ve çocuk sektörünün kalbinin attığı Bursa’da hayata geçen Junioshow, kentin sektördeki potansiyeline dikkati çekti. Çok sayıda üretici ve ihracatçı katılımcı, binlerce modelini aynı mimari proje ile hazırlanan dekor stantlarda ziyaretçilere sundu. 4 salonda 20 bin metrekarelik platformda kurulan fuar, ziyarete açık kaldığı 5 gün boyunca 44 ülkeden 23 bin 948 kişi tarafından ziyaret edilerek sektör ticaretine büyük hareket sağladı. Fuarın, Bursa ürünlerinin kalitesini, çeşitlerini ve marka değerini bir kez daha ortaya koydu. Stratejik ortağımız BTSO’nun öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve BEKSİAD işbirliğiyle hayata geçen fuarımız, sektörün iç ve dış piyasasındaki hakimiyetini daha da güçlendirdi” dedi.