Kadıköy Optimum açıldı

250 milyon dolara malolan alışveriş merkezi yılda 15 milyon ziyaretçi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Kadıköy Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi açıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de katıldığı açılış töreninde konuşan merkezin kurucusu Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Optimum Ankara'dan sonra konseptin ikinci merkezini Kadıköy'de açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Merkezin 250 milyon dolara malolduğunu ve yılda 15 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirten Ilıcak, İstanbul'un ardından Adana, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep'de de Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi açacaklarını söyledi.

Ilıcak, "Ekonomik krizin çok konuşulduğu bir dönemde kiracımız olan 156 firma, Türk ekonomisine olan güveni gösterdi. Şartlar ne olursa olsun yatırımlara devam edeceğiz. Her yıl 3 ilde alışveriş merkezi açacağız" diye konuştu.

Merkezdeki 156 mağazanın 2 bin 500 kişiye istihdam sağladığını bildiren Ilıcak, Optimum Outlet ile Avrupa ve ABD'deki outlet konseptinin dışına çıktıklarını ve gıda, yeme-içme, yapı market, teknoloji markaları, indirimli satış mağazaları ile eğlenceyi bir araya getirdiklerini anlattı.

Ilıcak, bu konsepti, gelen teklifler üzerine özellikle Körfez ülkelerinde ihraç edeceklerini dile getirdi.

Ilıcak, bir gazetecinin "Son günlerde birçok alışveriş merkezinin kapanması sizi korkutmuyor mu?" sorusunu, "Her koyun kendi bacağından asıldığı gibi her alışveriş merkezinin kaderi ayrıdır. Bunlar daha çok çalışmamız gerektiğini gösteren örnekler. Kiracılarımızın kıymetini bileceğiz. Vatandaşların uygun fiyatla ürün bulmasını sağlayacağız" diye yanıtladı.