Kamu-Sen eylemlerine bayramdan sonra başlayacak

Sendika, taleplerine kamuoyu desteği sağlamak ve hükümeti protesto etmek için yıl sonuna kadar sürecek bir dizi eylem ve etkinlik yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen, taleplerinin ve Uzlaştırma Kurulu kararlarının hükümet tarafından kabul edilmemesi üzerine Ramazan Bayramından sonra eylemlerini hayata geçirmeye başlayacak.

Edinilen bilgiye göre, konfederasyon, toplu görüşmelerin ardından taleplerine kamuoyu desteği sağlamak ve hükümeti protesto etmek için yıl sonuna kadar sürecek bir dizi eylem ve etkinlik yapacak.

Planlanan eylemler esas olarak bayram sonrasında uygulanmaya başlanacak ama ramazan ayı sonuna kadar da geçen yılki mutabakat metninin gereği yapılmadığı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunulacak ve ramazan ayına özgü sembolik eylem ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Konfederasyon, bayramın ardından 2-3-4 Ekimde bağlı sendikaların toplam 404 şube başkanını Ankara'ya çağıracak. Şube başkanlarının katılımıyla Ankara'da 3 günlük bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda, konfederasyon yönetiminin planladığı eylemlere son şekli verilecek. Bu toplantının ardından iş bırakma, Ankara'ya yürüyüş, açlık grevi, iş yerleri önünde basın açıklamaları gibi eylem ve etkinlikler hayata geçirilmeye başlanacak.

Konfederasyon, özellikle "iş bırakma" eylemine özel önem veriyor. Bir tam gün olarak gerçekleştirilmesi öngörülen eylemin etkinliğinin artırılması için Memur-Sen ve KESK'le birlikte hareket etmenin zemini aranacak.    

Türkiye Kamu-Sen eylem kararını tüm kesimlerle paylaşmak ve kamuoyu desteği sağlamak amacıyla da yoğun bir ziyaret trafiği yürütecek. Konfederasyon yöneticileri, siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, basın kuruluşlarını ziyaret ederek eylem kararının gerekçesini anlatacak.