Kanada bakır mutfak gereçleri ithal edecek

Türkiye'den bakır mutfak gereçleri ithal edecek olan Kanadalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kanada, Bakanlığımız tarafından 2015-2016 döneminde öncelikli ülkelerden birisi olarak belirlenmiştir.

Türkiye ile Kanada arasındaki ikili ticaret hacmi, mevcut ekonomik ve ticari potansiyelinin altında seyretmekle beraber istikrarlı bir artış eğilimi göstermektedir. Nitekim 1990 yılından bugüne ülkemiz ile Kanada arasındaki ticaret hacmi birkaç istisna yıl hariç olmak üzere artış göstermiş, 1990 yılından 2014 yılına 8 kat artmıştır. 

Türkiye’nin Kanada’ya ihracatının yüzde 85’i sanayi, yüzde 15’i tarım ürünlerinden oluşmaktadır. Tarım ve gıda sanayi ürünleri ihracatında fındık, kuru üzüm, kuru kayısı, zeytinyağı ve kuru incir, madencilik ve sanayi ürünleri ihracatında ise altın, oto ve oto yan sanayi, demir-çelik ürünleri, mermer, karolar, hazır giyim ve ev tekstili ürünleri ön plana çıkmaktadır. 

Kanada’dan ithalatımıza bakıldığında ise, ülkemizin genel ithalat yapısına paralel bir yapı gözlemlenmekte olup, genellikle hammadde ve yarı mamul ürünler ön plana çıkmaktadır. Türkiye’nin Kanada’dan ithalatının yaklaşık yüzde 80’i sanayi, yaklaşık yüzde 18’i ise tarım ürünlerinden oluşmaktadır. Türkiye’nin Kanada’dan ithalatında kuru baklagiller, helikopterler, uydular, uzay araçları, taşkömürü, buğday ve mahlut, işlenmemiş alüminyum, gazete kağıdı, demir-çelik hurda ve döküntüleri, demir cevher ve konsantreleri, soya fasulyesi, ferro alyajlar, işlenmemiş nikel, toprak, maden, cevher kazıma, taşıma, ayırma, seçme makinaları, altın, petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar, telefon cihazları, ses, görüntü veya diğer bilgileri almaya veya vermeye mahsus diğer cihazlar, demir cevheri gibi genel itibariyle hammaddeler yer almaktadır.

Türkiye'den bakır mutfak gereçleri ithal edecek olan Kanadalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325184_looking-to-buy-copperware-for-restaurants-in-canada 

Bu konularda ilginizi çekebilir